home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Elfogyott az elektromos autók vásárlására szánt támogatás
Szerbiai RTV
2021.08.17.
LXXVI. évf. 32. szám
Elfogyott az elektromos autók vásárlására szánt támogatás

Szerbiában 2020-ban körülbelül egymillió euró állt rendelkezésre, amelyekből a polgárok elektromos gépjárműveket, motorkerékpárokat és robogókat vásároltak.

Átmenetileg megszűnik az elektromos autók vásárlásához nyújtott állami támogatás Szerbiában. Az Környezetvédelmi Minisztérium nemrég jelentette be, hogy beszüntetik az új hibrid és elektromos járművek vásárlásához nyújtott támogatások folyósítását. Ennek az az oka, hogy bár még nincs vége az évnek, a programra elkülönített összeget a költségvetésből már felhasználták.

2020-ban körülbelül egymillió euró állt rendelkezésre, amelyekből a polgárok elektromos gépjárműveket, motorkerékpárokat és robogókat vásároltak. Az EU-ban egyébként 2030-ig mintegy negyven milliárd eurót szánnak az ilyen típusú támogatásokra. A skandináv országok vezetnek a környezetbarát járművek tekintetében: 2030-tól ezekben az államokban a tervek szerint betiltják a benzin és dízel-meghajtású járművekkel való kereskedést.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..