Elektronikus iratkozás a törökbecsei óvodába

Elektronikus iratkozás a törökbecsei óvodába

Törökbecse községben április 1-jétől elektronikus módon írathatják be a szülők gyermekeiket a Pava Sudarski Iskoláskor Előtti Intézménybe. A rendkívüli helyzetre való tekintettel sem a bölcsőde, sem az óvoda nincs nyitva, ezért a szolgáltatás költségeit sem kell fizetni.

Svetlana Blažin, a törökbecsei iskoláskor előtti intézmény pedagógusa kiemelte, az elektronikus beíratáshoz a szülőknek semmiféle iratért nem kell sorba állniuk.

A szakember közölte, mindez újdonság ugyan, de az online beiratkozási folyamat gyors és hatékony, emellett a szülőknek is könnyebb, hiszen ezt az eUprava internetes oldalon tehetik meg. A családoknak sem az anyakönyvi kivonatot, sem munkahelyi vagy lakóhelybizonylatot nem kell igényelniük, hiszen az intézmény a hálózatrendszer segítségével beszerzi a szükséges dokumentumokat.

— Fontos még azt is kiemelnem, hogy a bölcsőde és az óvoda nem működik, az iskoláskor előtti gyermekekkel azonban az óvónők napi szinten kapcsolatban vannak. Ez annyit tesz, hogy a közösségi oldalon létrehozott csoporton belül az óvónők a kicsiknek linkeket, animációs filmeket, kifestőket küldenek, mely aktivitásokról a nap végén írásbeli beszámolót készítenek. Ez alapján kísérhetjük azt, hogy egy-egy napon hány gyermekkel foglalkoztunk. Lehetővé tettük, hogy a pszichológusunk, a pedagógus, tehát én is, abban az esetben, ha szükség mutatkozik rá, tanácsokkal segítsük a szülőket. Az elmúlt három hét tapasztalatai azt mutatják, hogy az új munkamódszer sikeresen működik. A legfontosabb, hogy megőrizzük az egészséget — hangsúlyozta a pedagógus. Ezután még hozzátette: — A beiratkozáshoz kapcsolódó információkat a honlapunkon is közzétettük, emellett pedig a szülőket plakátokon, Viberen és a Facebook közösségi oldalon is folyamatosan értesítjük. Reméljük, hogy április 1-jétől az intézményünkbe sok törökbecsei gyermek beiratkozik majd.

Az eUprava internetes oldalon egy online űrlap kitöltésével május 15-éig írathatják be a törökbecsei szülők gyermekeiket a Pava Sudarski Iskoláskor Előtti Intézménybe.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Oktatás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Elektronikus iratkozás a törökbecsei óvodába
Oktatás
  • 2020.06.23.
  • LXXV. évfolyam 25. szám
Elektronikus iratkozás a törökbecsei óvodába
Oktatás
Facebook

Támogatóink