home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Elegáns, női hálószoba
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2022.11.16.
LXXVII. évf. 45. szám
Elegáns, női hálószoba

A hálószoba a lakásunk legintimebb helyisége. Mindig az otthonunk legnyugodtabb, legcsendesebb részében kell, hogy elhelyezkedjen. Pici hálószoba esetén érdemes átgondolnunk, mire van szükségünk, hogy bebútorozva ne legyen benne klausztrofóbiás érzésünk. Ám az aprócska helyiségnek is megvannak az előnyei, hiszen könnyebben hozhatunk létre meleg, kuckós hangulatot.

A fényekkel mindenképp játszanunk kell, hogy a tér optikailag tágasabbnak tűnjön. Ebben a helyiségben az a legjobb, ha több helyi megvilágítást tervezünk. Az ágy mellett a legfontosabb az éjjeli lámpa, általa teremthetünk az olvasáshoz kellő mennyiségű fényt.

Mint minden helyiségben, a hálószobában is érdemes megteremteni a fókuszpontot — ez lehet egy jól megválasztott tapéta, egy szép, szobához illő festmény. A most bemutatott szegedi lakás hálószobájában egy igazán dekoratív tapéta lett a fókuszpont, melyet még több dekorációs elemmel gazdagítottunk. Hozzá illő kárpitú franciaágyat választottuk, finom anyagú függönyt, és különösen ügyeltünk a drapériára, melynek mályvaszíne finomítja a sötétbarnát, és emellett sötétítésre is jó.

Külön kiemelném a világítást, mely az ágy fölé lett tervezve: két falikar, melynek kecses alakja és fémszíne, valamint barna búrája tökéletesen illeszkedik az enteriőrhöz. A mennyezetre a falikarokhoz illő kristálycsillár került, mely nevéhez méltóan beragyogja a szobát, és a tekintetet is odavonzza, ha a dekortapéta nem lett volna elegendő.

A bejárati ajtó bal oldalán egy nagy, beépített szekrény található, mely rengeteg ruhát elnyel, megannyi polcot magában rejtve. Csúszóajtaja megkönnyíti a be-, illetve kipakolást, és nem is kell neki olyan sok hely, mint a nyitható ajtós társainak.

A franciaágy mellett két kecskelábú, klasszikus stílusú, sötétbarna, modern éjjeliasztalka áll, mely remekül illik a tapétához, valamint a lámpákhoz is. Az ággyal szembeni falon ugyanolyan stílusú komód, némi dekorelem és a falon lévő tapéta egyensúlyba hozza a szobát. A komód felett kisebb méretű képek emelik a helyiség hangulatát.

A szoba padlózata igazi parketta, mely gyönyörűen kiemeli és keretezi a berendezést. A falon az otthon tulajdonosának kedvenc városai láthatóak, melyekben előzőleg járt.

Az ablak és a balkonajtó melletti sarokban egy nagyobb szobanövény is elfér, igazi életet lehelve a szobába.

A lenyűgöző beosztással és berendezéssel bíró apró hálószoba minden szeglete a tulajdonos egyedi igényét követi. Nagyon elegáns, ám mégis meleg és puha érzetet ad, maximális kényelmet nyújtva.

A hálószoba berendezése és a dekoráció végleges formája pontosan a megrendelő színvilágát tükrözi, még ha elsőre ő maga sem tudta ezt. A tervezési folyamat végén jutottunk el — több színvilágot kipróbálva, kialakítva — a végleges, kedvenc formához, melyben ő maga nagyon jól érzi majd magát, ezáltal alakítva ki a lakás kedvenc helyiségét.


A szerző látványtervei és felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..