home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Elállnak a Jadar nevű projekttől a lakosság kérésére
(Tanjug)
2022.01.10.
LXXVII. évf. 1. szám
Elállnak a Jadar nevű projekttől a lakosság kérésére

Zorana Mihajlović szerb bányászati és energiaügyi miniszter azt is mondta, az államnak nincs semmilyen kötelezettsége a Rio Tinto irányába, nem állnak szerződéses viszonyban.

A tárcavezető azonban hozzátette, mindenképpen el kell készülnie a környezeti hatástanulmánynak, függetlenül attól, hogy a Jadar projektből lesz-e valami vagy sem. A hatástanulmányt külföldi szakértőkkel is megvizsgáltatják, hogy pontosan megértsék, milyen hátrányokkal és előnyökkel járhat a lítiumkitermelés.

Mihajlović megerősítette, hogy az állam semmilyen lépést nem tesz a későbbiekben sem anélkül, hogy ne kérdezné meg a lakosságot.

Fotó: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/nr

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..