home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
„Ej, nem szeretem az idők járását...”
Martinek Imre
2016.04.24.
LXXI. évf. 16. szám
„Ej, nem szeretem az idők járását...”

A távoli 1978-ban jegyzett debütálása óta immár harminckilencedik alkalommal tartottak hegymászó gyaloglómaratont a szerémségi Tarcal hegyen, azaz a Fruška gorán.

A kétnapos, részvevők (tíz)ezreit mozgósító sportrendezvény Szent György napjának előestéjén, azaz annak reggelén rajtolt Popovicán. Kemény huszonpár órával megelőzve nemcsak a Divina Commedia „ápdéjtölt” változatának záróakkordjait, de az Északi-sark vidékéről érkező hidegfront érkezését is. A felkínált túraösvényekből — a biológitanáruk vezetésével — induló héttagú torontálvásárhelyi diákcsapat az idén a nyugati kismaraton 33,105 km-es szakaszát választotta. Kilenc és fél óra alatt teljesítve a Popovica—Kraljeva stolica—Rednek—Jázak—Brankovac—Zmajevác—Zvecsán forrás—Popovica útvonalat. Folytatása volt e természetjárás a 2004-ben indult, majd 2007-től a teljességében is állandósult debellácsi vállalkozásnak, amelyet — a korábbi esztendőkhöz hasonlatosan — ezúttal is csak, és kizárólag a maratonista diákok (Sára Viktória, Szikora Teodóra, Csala Sándor, Kmetić Aleksa, Vojinović Stefan, Marić Marko és Lukić Filip ) szülei karoltak fel. Így lett újra a fénybeírt élménybeszámoló sajátos köszönetnyilvánítás is egyben. Feléjük.

Írta és fényképezte: Martinek Imre

















































Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..