home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Együttműködési szerződést írt alá Szabadka város és a Közgazdasági Kar
(K. R.)
2013.12.31.
LXIX. évf. 1. szám

A szerződést prof. dr. Nenad Vunjak, a Közgazdasági Kar dékánja és Maglai Jenő, Szabadka polgármestere látta el kézjegyével. Az eseményen jelen volt Tomislav Veljković, a polgármester helyettese is.

A megállapodás értelmében a Közgazdasági Kar hallgatói a továbbiakban akár az önkormányzatban, akár a város által alapított közvállalatokban és a közintézményekben is szert tehetnek szakmai gyakorlatra. Az együttműködés az önkormányzat számára is gyümölcsöző lesz, a szerződés értelmében ugyanis a Közgazdasági Kar segítséget nyújt majd a városnak a különféle tanulmányok elkészítésében és bizonyos továbbképzések megszervezésében.

Maglai Jenő a megállapodás álírása után kiemelte, hogy ez nem csupán az önkormányzatnak és a Közgazdasági Karnak lesz hasznára, hanem az egész közösségnek. A polgármester értékelése szerint Szabadkának nyitottnak kell lennie a város területén működő, főként a lakosság intellektuális, illetve műveltségi fejlődését segítő intézmények felé.

A Közgazdasági Kar vezetősége két évvel ezelőtt döntött úgy, hogy együttműködési szerződésekkel segíti hallgatói érvényesülését, így a harmadéveseknek lehetőségük nyílt önkéntes szakmai gyakorlatok elvégzésére több vajdasági és dél-szerbiai — Vranje és Bujanovac — település önkormányzatában, valamint gyakornokoskodhatnak ezeknek a helységeknek a közvállalataiban és a közintézményeiben — mondta prof. dr. Nenad Vunjak. A dékán hozzátette: nagy öröm számára, hogy az eddig aláírt negyven ilyen szerződés után Szabadka városával is sikerült megkötni az együttműködési megállapodást.                 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..