home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Együtt ünnepelni jó!
Lőrinc Natália
2013.12.31.
LXIX. évf. 1. szám
Együtt ünnepelni jó!

December folyamán a kisorosziak több alkalommal is összegyűltek, hogy lélekben felkészüljenek az ünnepre.

Az érdeklődők a hideg idő ellenére is tömegesen jelentek meg a Tájház udvarában advent mind a négy vasárnapjának délutánján, hogy megtekintsék az alkalmi műsort. Felléptek az általános iskola alsós és felsős tanulói, az óvodások, a fiatal (középiskolás, egyetemista, munkaviszonyban levő) versmondók és a Gyöngykaláris vegyes kórus. A dalok, szavalatok, jelenetek mindenkihez szóltak, mindenki szívéig eljutottak. Ezekben a percekben mintha minden más lett volna: senki sem gondolt az ügyes-bajos dolgaira, a problémáira s az oly sokszor emlegetett rossz életkörülményekre.

A gyönyörű koszorú első gyertyáját msgr. Bogdán József lelkész és költő, a másodikat Kabók Imre polgármester gyújtotta meg. A harmadik vasárnap az ifjú párok adták át egymásnak a lángot, a negyediken pedig Koncz Tibor plébános úr gyújtotta meg az utolsó gyertyát.

Ezüstvasárnap karácsonyi vásárt is tartottak, melyre a helybeli iskolásokon, magánvállalkozókon, a Torontál kézműves csoporton kívül eljöttek a tóbai nőszervezet képviselői, a magyarcsernyei hagyományőrzők és a nőszervezet kézimunkacsoportja. A kézzel készített alkotások (horgolt fenyőfadíszek, ékszerek, hímzett asztaldíszek, mézeskalácsok stb.) gyönyörűek és kelendőek voltak.

A közös adventi gyertyagyújtás — melyet immár nyolcadik éve rendeztek meg — Talpai Sándornak, a Torontál Magyar Oktatási, Művelődési, Ifjúsági Központ elnökének az ötlete volt.

A Testvériség-egység Művelődési Egyesület termében Mikulás- és karácsonyi ünnepséget tartottak. Az általános iskola alsós diákjai mindkét alkalommal néptánccal és szavalattal szerepeltek, továbbá színpadra léptek az ovisok, a fiatal versmondók és a Gyöngykaláris kórus is.

A karácsonyi műsorban a magyar-csernyei Petőfi Sándor Általános Iskola hetedikesei betlehemes játékot mutattak be, és nagy sikert arattak. Az idős nénik megdicsérték őket, amiért ápolják a régi szokásokat, s amiért felidézik az értékes, hagyományokban gazdag múltat. A Mézeskalács csoport is kivette részét a munkából, ötletes és ízletes csomagokat készített, valamint finom csőregét sütött.

Az ünnep üzenete sokakat megérintett: együtt ünnepelni, adni s örömet szerezni jó!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..