home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Együtt könnyebb minden
-b
2006.01.04.
LXI. évf. 1. szám
Együtt könnyebb minden

A karácsonyi vásár egyik asztalaKarácsonyi kiállítással egybekötött vásárt szerveztek Hódegyházán az óvoda és az iskola pedagógusai a szülők és gyermekeik összefogásával. A kézimunkákat az iskola egyik tantermében tették közszemlére, ahol tea, kávé és mézeskalács várta az érdeklődőket. A má...

A karácsonyi vásár egyik asztala

Karácsonyi kiállítással egybekötött vásárt szerveztek Hódegyházán az óvoda és az iskola pedagógusai a szülők és gyermekeik összefogásával. A kézimunkákat az iskola egyik tantermében tették közszemlére, ahol tea, kávé és mézeskalács várta az érdeklődőket. A másik tanteremben a tiszaszentmiklósi hittanos gyermekek közül a felső tagozatra járók A kis herceg meséjét mutatták be a hódegyházi alsós tagozat közreműködésével. A negyvenperces előadást vastapssal jutalmazta meg a lelkes közönség, a helybeli gyerekek pedig mézeskalács díszekkel ajándékozták meg a szorgalmas szereplőket. Törtei Miklós, Süli Mónika, Csizmadia Brigitta, Horváth Orsolya, Farkas István, Német Henrietta, Simon Vivien, Horváth Tímea, Piri Szabina és Bájity Benitta a karácsonyi szentmise után a tiszaszentmiklósi hívőközösségnek is bemutatták az Exupéry-darabot.
Megtelt az iskola épülete, nagy volt a karácsonyi zsibongás, a kis bánáti faluban folyt az ünnep előtti készülődés. Ilyen karácsonyi előzetes még nem történt a helybeli oktatási intézmény falai között. Jó volt látni a derűs arcokat, volt, aki a kis színdarab miatt izgult, mások alig várták, hogy szabad legyen az út a megterített asztalokhoz. A szülők zöme gyerekeikkel együtt kínálta az előző héten elkészített portékát. Jöttek máshonnan is a vendégek, akik, ha többre nem is, de erre a délutánra ellátogattak Hódegyházára megtekinteni a felújított óvodát, beszélgetni egy-egy pedagógussal, szülővel vagy rég látott ismerőssel. Ahogy múlt az idő, a gyermekek kézműves alkotásai is elfogytak szinte mind egy szálig, így az elkésett vendégek már semmit se láthattak belőle. Fontosnak tartom kiemelni, hogy az elkészített ajándékok, kiállított tárgyak nyolcvan százaléka természetes anyagból készült (gyékény, szárított virág, rafia, termések, gyapjú, viasz, ruhadarabok, fonalak stb.). Az összegyűlt pénzből az intézmény didaktikai eszköztárát kívánják bővíti.
A kora esti órákban Martonosi Simon nyugalmazott fizika-matematika szakos tanár Hódegyháza őskora címmel helytörténeti beszélgetésre hívta a vendégeket. Több helybeli idősebb ember is megjelent az előadás idején, akik még jobban kibővíthetik Simon tanár úr anyagát egy-egy régi fényképpel, esetleg dokumentummal. Erre ígéretet is kapott. Könyv alakban szeretné ugyanis megjelentetni ismereteit a falu múltjáról, amire az utókornak is nagy szüksége lenne.
Szemet gyönyörködtető, szívet melengető, tartalmas délután volt, ami reményt ad a folytatáshoz.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..