Együtt építkeztek

Együtt építkeztek

Heteken át folyt a szorgos építkezés a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházának udvarában.

Fiatalok és idősebbek készítették elő a terepet, hordták a téglát az oszlopokhoz, sorjázták a faanyagot, a cserepeket a tetőhöz. Munkájuk eredményeként hangulatos nyári terasz formálódott, s alkalmi műsor kíséretében hamarosan át is adták rendeltetésének. A régóta dédelgetett elképzelést egy megnyert pályázatrévén váltották valóra. A projektumról a csókai Active Független Ifjúsági Szervezet képviseletében Mészáros Róbert számolt be.
— Mi tulajdonképpen erőforrásközpontként jelentkeztünk, áprilisban ugyanis sikeresen pályáztunk a szerbiai ifjúsági és sportminisztériumnál. Ennek értelmében Észak-Bánát körzetében támogathattuk a jelentkező ifjúsági szervezeteket és a fiatalok nem bejegyzett csoportjait is. A beérkezett programokból a bizottság nyolcat választott ki, négy akciót Csóka községben, kettőt Adán, egyet-egyet pedig Zentán és Törökkanizsán bonyolítottunk le. Ezek között volt a Junior Team csoport, amely a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesülettel karöltve a nyári terasz létesítésére pályázott — hallottuk Mészáros Róberttól.
Szabó Martin, a projektum vezetője elmondta: az építkezésben fiatalok és idősebbek egyaránt részt vettek, hiszen az egyik céljuk az volt, hogy a tapasztalt szakemberek segítségével belekóstoljanak a kőműves- és az ácsmunka menetébe. Reméli, hogy a terasz összehozza a fiatalokat, hiszen kaptak egy helyet, ahol társaloghatnak, előadásokat tarthatnak, de a létesítményt természetesen a művelődési egyesület teljes tagsága használhatja. 
Kiss Tóth Erika, a Móra Ferenc MME elnöke megköszönte az önkormányzatnak, a Művelődési és Oktatási Központnak, valamint a helyi közösségnek, hogy minden megmozdulásukban mellettük állnak.
Az egybegyűltek nagy tapssal fogadták a fellépőket, az egyesület Csalogány asszonykórusát, a Rákóczi férfikart, a Pöngettyű citerazenekart és a Galagonya népi tánccsoportot.
Az Active Független Ifjúsági Szervezet október 5-a és 13-a között tartja meg a következő akcióját. A képzésre, amelynek témája a munkanélküliség, a munkanélküli fiatalok segítése lesz, öt országból (Bulgáriából, Macedóniából, Portugáliából, Lettországból és Szerbiából) várnak részvevőket.  

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Együtt építkeztek
Zene
Együtt építkeztek
Nemzetpolitika
  • Hét Nap
  • 2018.11.05.
  • LXXIII. évfolyam 44. szám
Facebook

Támogatóink