Egyszer volt, hol nem volt...

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Egyszer volt, hol nem volt...

Alkotói csoportképNoha a cím meseindítást idéz, ezúttal is a valóságból merítettünk: a torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskola leendő hetedikeseinek legutóbbi (májusi!) műhelymunkájából. Az erről szóló beszámolónk megírását addig-addig halogattuk, mígnem pergő homokszemekként i...

Alkotói csoportkép

Noha a cím meseindítást idéz, ezúttal is a valóságból merítettünk: a torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskola leendő hetedikeseinek legutóbbi (májusi!) műhelymunkájából. Az erről szóló beszámolónk megírását addig-addig halogattuk, mígnem pergő homokszemekként immár a nyári vakáció napjai is kifutottak ujjaink közül. Hátramaradtak viszont a fényképek, a tervezést, a fúrás-faragást, meg - a kincstári, azaz a szertári szög és kalapács híján - a ragasztózást, festést, illetve a ,,termék' lakkozását dokumentálók.
Faluprojektum épült - régi szokás szerint! - organikus anyagok (használaton kívüli konyhabútor-elemek, rostélypálcikák, szalmaszálak, elszenesedett fejű gyufaszálak...), illetve PVC alapú közszükségleti cikkek újrafelhasználásával. Ráadásul a termékpalettát szélgenerátorral is kibővítették az ifjú alkotók. S nem csupán egy magán barkácsműhelyt, hanem a melencei határban fellelhető szélmalom fényképét is segítségül hívták múzsaként. Egyikét annak a kilenc vajdasági malomipari műremeknek, amely a XX. század elején bejegyzett kétszáz-egynéhányból napjainkra fizikai valójában is megmaradt. A torontálvásárhelyi határ szeleinek hajdani befogója sajnos nem élte túl a hetvenes évek nagytakarítását.
A platformokat egy kanyargó patakocska is összekötötte, amihez a hidat egy azóta középiskolás srác, a lakóházikók egyharmadát pedig az iskola leendő hatodikosainak ugyancsak lelkes csapata készítette.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Jó Pajtás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Egyszer volt, hol nem volt...
Bánáti Újság
  • KÓNYA-KOVÁCS Otília
  • 2017.07.26.
  • LXXII. évfolyam 29. szám
Facebook

Támogatóink