home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Egyszer mi is hazatalálunk?
Tóth Lívia
2007.02.28.
LXII. évf. 9. szám

Gondjai vannak? Családi, egészségügyi, szerelmi? Hívjon fel! Természetesen ne engemet, mert én néha még a saját bajaimon sem tudok segíteni, nemhogy a másokén. Bármennyire is szeretném. Ha olvasnak apróhirdetéseket, akkor bizonyára tudják, hogy az egyikből idéztem. Észrevették Önök is, hogy mennyire...

Gondjai vannak? Családi, egészségügyi, szerelmi? Hívjon fel! Természetesen ne engemet, mert én néha még a saját bajaimon sem tudok segíteni, nemhogy a másokén. Bármennyire is szeretném. Ha olvasnak apróhirdetéseket, akkor bizonyára tudják, hogy az egyikből idéztem. Észrevették Önök is, hogy mennyire megszaporodtak az ilyesfajta szolgáltatásokat kínálók felhívásai az újságokban? Íme csak néhány, amelyet ugyanazon a helyen, ugyanabban a lapszámban találtam. Persze telefonszámok és elérhetőségek nélkül, mert ez itt mégsem a reklám helye:
Segítek mindenki egészségén, szerelmi gondokban, bajokban, átkot, rontást oldok fel, családi, üzleti ügyeket lendítek előre.
Autentikus roma jóslás szenteltvízből, cigánykártyából, babból és kávéból. Különféle bajaikban, szerelmi gondjaikban segítek, rontást és átkot olvasztok ólomba.
Kártyavetést vállalok, átkot, rontást szedek le, szerelmi ügyeket és bajokat oldok meg.
Valami bántja, tanácsra van szüksége? Gondjai vannak a családban, a szerelemben, a barátaival, és nem tudja, mit kellene tennie? Hívja az asztrológust.
Mindenkinek segítek a roma mágiával, születéskor szerzett erővel. Rontást, szerelmi akadályokat hárítok el. Ne higgyenek a kontárokban, forduljanak autentikus cigány jósnőhöz.
Vagyis a választék igencsak bő és sokszínű, kinek-kinek az ízlése alapján. Vagy inkább, ki melyik módszerben bízik a leginkább. Félre ne értsenek, nem gúnyolódni akarok, és senkit sem szeretnék megbántani, hiszen bizonyára nincs közöttünk olyan, magamat is beleértve, aki még soha ne fordította volna fel a kávéscsészét, fürkészve a zaccból kialakuló mintákat, vagy ne böngészett volna horoszkópot. Ameddig ezt egyfajta egészséges, természetes kíváncsisággal tesszük, és utána nem töprengünk, nem emésztjük magunkat a látottakon és olvasottakon, addig nincs is különösebb gond az egésszel. Mert egyesek úgy vélik, hogy például a horoszkóp jó menekülési útvonal, amivel megmagyarázhatjuk magunknak, a dolgok azért történnek meg velünk, mert a csillagokban meg van írva. Mások szerint éppen ellenkezőleg. Attól még, hogy valaki megmondja, mi fog történni velünk, a felelősség a miénk, magunknak kell elviselnünk, sőt, jobban felkészülhetünk a várható eseményekre.
Nos, én még mindig hiszem, és ettől az elmúlt vagy továbbra is tartó nagyon nehéz időszak sem tudott eltéríteni, hogy az életünket magunk alakítjuk és irányítjuk. Ha nem is mindig úgy, ahogyan szeretnénk. Csak ne hagyjuk, hogy a külső tényezők, nevezzük azokat bárminek, túlságosan is befolyásoljanak minket. Tanácsokat osztogatni háládatlan tevékenység, nem is teszem, inkább azon kellene elgondolkoznunk, amivel kezdtem ezt az írást, hogy miért szaporodtak meg újra ezek a hirdetések az újságokban. Mert néhány évig mintha jóval kevesebbel találkoztunk volna. Elmúlt a várakozás, a reménykedés időszaka, és ismét a mély kilátástalanságba süllyedtünk, amelytől csak a jósnők, a kártya, a kristálygömb tudnak megszabadítani bennünket? Valóban létezne az örök viszály, az ezeréves átok, amely a fáma szerint minket, magyarokat sújt? Vagy csak ezt a kis közösséget, amely a valamikori nagy hazának éppen ezen a vidékén próbál boldogulni, ahol sehogyan sem akarnak rendeződni a dolgok.
Mivel mostanában éppen a kortárs, a Szlovéniában élő Bence Lajos költő, újságíró verseskötetét forgatom, amelynek a címe is annyira beszédes: Hazatérítő, tőle idéznék néhány sort:
,,Boldog lehet, ki kerülőkkel,
dűlőutak mentén,
kertek alatt végül
mégis hazatalál.”
Én bízom abban, hogy egyszer mi is hazatalálunk, jövendőmondók, hamis próféták nélkül is.
De addig én is elteszek néhány telefonszámot. Tényleg: miért kell a jósnőhöz bejelentkezni? Hát nem tudja előre, hogy jövök?
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..