home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Egységes lakberendezés
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2020.07.30.
LXXV. évf. 30. szám
Egységes lakberendezés

Az alábbi otthont Norvégiában találjuk meg. Az átlagos méretűnek mondható, 176 m2-es lakás berendezése egységes, meleg, barátságos. Az alapbútorzat és a burkolatok a természetes anyagok jegyében lettek beépítve.

Az anyagok rendkívül összeillenek. Az egész házban a fa, a kő és a fém uralkodik. A tágas légterű nappali egyik falát szürke árnyalatú, kőhatású, 3D-falpanellel burkolták. Ehhez társították a puha, kárpitos, bézs és mályvaszínű ülőalkalmatosságokat, valamint fém- és favázas székeket helyeztek el a társalgás színterén. A dohányzóasztal is kombinálva van fa-és kőhatású anyagokkal. A magas légtér még különlegesebbé teszi a helyiséget. Az egész tér egységes színvilága érdekes nyugalmat sugároz. A magas mennyezetről számtalan gömblámpa ereszkedik a dohányzóasztal fölé.

A helyiség másik részén találjuk a konyhát, ahol szintén a szürke dominál. A beépített konyhaszekrény az egyik teljes falat elfoglalja, ahova a sütőket tervezték. Ezzel szemben a pult van, itt leljük a mosogatót és a tűzhelyet is. A munkapultot szürke gránittal burkolták, melyet natúr bútorlappal párosítottak. A konyhapulthoz oda lehet ülni a bárszékkel. A pult mellett található a 6—8 személyes étkezőasztal, ahol ismét megjelenik a fa, és a szürkét is megtaláljuk a kárpitozott székek formájában.

A mennyezetről a konyha-étkező felett fémkereten leeresztett, irányított spotlámpák világítanak.

Az étkezőasztal mellett foglal helyet a fából készült, modern lépcső is, mely az étkező–nappali szerves része, mégsem tolakodó. A falat itt faburkolat és néhol szürke márvány díszíti. Mindenhol feltűnik a térbe olvadó, ám melegséget sugárzó mályvaszín, méghozzá növényzet formájában.

A magas légtér felső szintjén egy szürke rács állja útját a kíváncsi tekinteteknek, és csak sejteti, hogy fent is egyediség uralkodik.

Az emeleten találjuk a hálószobát, ahol szintén megjelenik a fémrács, merthogy ez a szoba egyik fala. Az ágyat alacsonyra tervezték, mégis meghatározó elem. A méretes fekvőhely körül is láthatóak mályvaszínű növények. Hatalmas üvegfal van a másik oldalon, így az ott tartózkodóknak rálátásuk lehet a magas hegycsúcsokra. Itt is megjelenik a szürkemárvány-fal a háttérben, ahol a hálóhoz egy pici fürdő csatlakozik, melyben két különleges mosdót találunk, és egy kádat.

A következő helyiség a gyermekszoba. Ez sem átlagos: faburkolat van a falon, az ágyat itt megemelték, alatta egy kis búvóhely és rakodótér található. Ami még nagyon érdekes, hogy a nem mindennapi íróasztal mellett van itt egy bordásfal is, illetve minden más szükséges eszköz a testmozgáshoz. A kilátás itt is leírhatatlan.

A második fürdőbe tusolót és kádat is terveztek, a hatalmas ablakon át pedig innen is gyönyörű látvány tárul elénk. A fekete szaniterek kiemelkednek a szürkeségből. A kád mellett a falat teljes egészében mályvaszínű növénnyel burkolták.

A tisztálkodásra egyébként egy harmadik helyiség is igénybe vehető, itt szintén a szürke márvány és a fa dominál.

Elképesztően modern elegancia uralja az egész épületet, kívül-belül egyaránt, és mindez a természetesség jegyében valósul meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..