Egységes lakberendezés

Egységes lakberendezés

Az alábbi otthont Norvégiában találjuk meg. Az átlagos méretűnek mondható, 176 m2-es lakás berendezése egységes, meleg, barátságos. Az alapbútorzat és a burkolatok a természetes anyagok jegyében lettek beépítve.

Az anyagok rendkívül összeillenek. Az egész házban a fa, a kő és a fém uralkodik. A tágas légterű nappali egyik falát szürke árnyalatú, kőhatású, 3D-falpanellel burkolták. Ehhez társították a puha, kárpitos, bézs és mályvaszínű ülőalkalmatosságokat, valamint fém- és favázas székeket helyeztek el a társalgás színterén. A dohányzóasztal is kombinálva van fa-és kőhatású anyagokkal. A magas légtér még különlegesebbé teszi a helyiséget. Az egész tér egységes színvilága érdekes nyugalmat sugároz. A magas mennyezetről számtalan gömblámpa ereszkedik a dohányzóasztal fölé.

A helyiség másik részén találjuk a konyhát, ahol szintén a szürke dominál. A beépített konyhaszekrény az egyik teljes falat elfoglalja, ahova a sütőket tervezték. Ezzel szemben a pult van, itt leljük a mosogatót és a tűzhelyet is. A munkapultot szürke gránittal burkolták, melyet natúr bútorlappal párosítottak. A konyhapulthoz oda lehet ülni a bárszékkel. A pult mellett található a 6—8 személyes étkezőasztal, ahol ismét megjelenik a fa, és a szürkét is megtaláljuk a kárpitozott székek formájában.

A mennyezetről a konyha-étkező felett fémkereten leeresztett, irányított spotlámpák világítanak.

Az étkezőasztal mellett foglal helyet a fából készült, modern lépcső is, mely az étkező–nappali szerves része, mégsem tolakodó. A falat itt faburkolat és néhol szürke márvány díszíti. Mindenhol feltűnik a térbe olvadó, ám melegséget sugárzó mályvaszín, méghozzá növényzet formájában.

A magas légtér felső szintjén egy szürke rács állja útját a kíváncsi tekinteteknek, és csak sejteti, hogy fent is egyediség uralkodik.

Az emeleten találjuk a hálószobát, ahol szintén megjelenik a fémrács, merthogy ez a szoba egyik fala. Az ágyat alacsonyra tervezték, mégis meghatározó elem. A méretes fekvőhely körül is láthatóak mályvaszínű növények. Hatalmas üvegfal van a másik oldalon, így az ott tartózkodóknak rálátásuk lehet a magas hegycsúcsokra. Itt is megjelenik a szürkemárvány-fal a háttérben, ahol a hálóhoz egy pici fürdő csatlakozik, melyben két különleges mosdót találunk, és egy kádat.

A következő helyiség a gyermekszoba. Ez sem átlagos: faburkolat van a falon, az ágyat itt megemelték, alatta egy kis búvóhely és rakodótér található. Ami még nagyon érdekes, hogy a nem mindennapi íróasztal mellett van itt egy bordásfal is, illetve minden más szükséges eszköz a testmozgáshoz. A kilátás itt is leírhatatlan.

A második fürdőbe tusolót és kádat is terveztek, a hatalmas ablakon át pedig innen is gyönyörű látvány tárul elénk. A fekete szaniterek kiemelkednek a szürkeségből. A kád mellett a falat teljes egészében mályvaszínű növénnyel burkolták.

A tisztálkodásra egyébként egy harmadik helyiség is igénybe vehető, itt szintén a szürke márvány és a fa dominál.

Elképesztően modern elegancia uralja az egész épületet, kívül-belül egyaránt, és mindez a természetesség jegyében valósul meg.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Otthonosan rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Egységes lakberendezés
Otthonosan
  • Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
  • 2020.07.15.
  • LXXV. évfolyam 28. szám
Egységes lakberendezés
Otthonosan
  • Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
  • 2020.07.01.
  • LXXV. évfolyam 26. szám
Facebook

Támogatóink