home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Egymásra és a hazatérőkre figyeltek
NAGY Erzsébet
2015.08.17.
LXX. évf. 32. szám
Egymásra és a hazatérőkre figyeltek

Gazdag, tartalmas program várta a magyarcsernyei falunapon a helybelieket és az elszármazottakat. A rendezvény a 20. Csernyeiek Találkozójával kezdődött, majd egy nagyon szép egyházi eseménnyel folytatódott.

A Csernyeiek Klubja szentmisén adott hálát az elmúlt húsz évért. Azért, hogy minden évben sikerült megszervezni a találkozót, és hogy a Csernyei Újság is a huszadik évfolyamába lépett. A szentmisét, melyen sok helybeli lakos és vendég is részt vett, dr. Német László nagybecskereki püspök mutatta be ft. Szemerédi Pál magyarcsernyei plébániai kormányzó és ft. Király Tibor kisoroszi plébános közreműködésével.

— A mai szentmise jelentős eseménye, hogy Szent Ágota-ereklyét adományoztak a templomnak. Az ereklye Olaszországból, Varga Lajos váci segédpüspök közreműködése révén érkezett a faluba, és a magyarországi dr. Tóthpál Tamás, valamint a magyarcsernyei Bottyán család ajándéka a Szent Ágota-templomnak — mondta dr. Német László püspök. Végül hozzátette: — A falunapot használjátok ki arra, hogy egymásra meg a hazatérőkre figyeljetek, és megtapasztaljátok ennek a közösségnek a megtartó erejét.

A találkozó második napján a szórakozásé, játéké, főzésé, bulizásé volt a főszerep. A futballpályán egész nap szórakoztató program várta a látogatókat, a hagyományápoló egyesület szervezésében főzőversenyt tartottak, az Ifjúsági Klub ügyességi vetélkedőt szervezett a gyerekeknek, és megrendezték az V. Délvidéki Parasztolimpiát is.

A művelődési műsorban bemutatkozott a tordai, a muzslyai és természetesen a helybeli művelődési egyesület tánccsoportja, énekkara, zenekara. Este a magyarországi Nagy Feró és a Beatrice együttes szórakoztatta a nagyszámú közönséget.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..