home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Egyeztetés a vajdasági színházak vezetőivel
2021.09.06.
LXXVI. évf. 35. szám
Egyeztetés a vajdasági színházak vezetőivel

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség vezetője ma délutánra megbeszélésre hívta a vajdasági magyar színházak vezetőit. Az összejövetel célja az volt, hogy megkezdődjön a jövőt körvonalazó egyeztetés.

A találkozón részt vett Körmöci Petronella, a szabadkai Népszínház magyar társulatának művészeti vezetője, Venczel Valentin, Wischer Johann és Urbán András, az Újvidéki Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház igazgatója, Gombos Dániel a Tanyaszínház vezetője és Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke.


Fotó forrása: Facebook

A megbeszélésről Pásztor István, a VMSZ elnöke, a következőket tette közzé a Facebook oldalán:

„Ma délután a Vajdasági Magyar Szövetség székházában, a Magyar Nemzeti Tanács elnökével és a vajdasági magyar színházi társultok vezetőivel, tartalmas, előremutató, nyitott légkörű, rengeteg kérdést érintő kétórás sikeres tárgyalást folytattam.

Bebizonyosodott, hogy még ha más perspektívából is tekintünk a dolgokra, a színházi vezetők és a politika képviselői igenis szót tudnak érteni olyan fontos dolgokról, mint a vajdasági magyar színházi társulatok jövője.”

A bejegyzésből kiderül, a jelenlévők megállapodtak, az egyeztetés két hét múlva folytatódik, amikor a társulatok középtávú jövőképe lesz a téma. Ezeket a terveket a társulati vezetők dolgozzák ki és mutatják be.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..