home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Egyetértés több kérdésben
2016.09.21.
LXXI. évf. 38. szám
Egyetértés több kérdésben

A Magyar Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának elnöke Budapesten fogadta a Magyar Mozgalom küldöttségét

Pánczél Károly, a Magyar Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának elnöke a Magyar Mozgalom kezdeményezésére szeptember 19-én hivatalában fogadta Korhecz Tamást és Kókai Pétert, a szervezet két társelnökét. A több mint egy óra hosszás, tartalmas megbeszélés során a Mozgalom képviselői ismertették vendéglátójukkal az áprilisi választások óta eltelt időszak történéseit, az MM tevékenységét a Tartományi Képviselőházban, illetve a helyi önkormányzatokban, valamint álláspontját az időszerű vajdasági magyar, vajdasági és szerbiai politikai kérdésekben. Egyben átadtak egy jegyzéket a bizottság elnökének, amely azoknak a konkrét személyeknek és eseteknek a leírását tartalmazza, akik és amelyek bizonyíthatóan és dokumentálhatóan a VMSZ bosszúhadjáratának estek áldozatul, a Mozgalomban vállalt aktív szerepük miatt.

A megbeszélés során a tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy az április 24-i szerbiai általános választások következményeként a Magyar Mozgalom a vajdasági magyar politikai és társadalmi közélet szerves és legitim részévé vált, hogy a mindenkori egyetemes magyar nemzetpolitika alakítása során ezt a tényt figyelembe kell venni, és hogy a helyzet konszolidálása és a magyar érdekvédelem megerősítése érdekében a Vajdaságban minél előbb szükség lenne a párbeszéd megkezdésére. Ugyanakkor Pánczél Károly jelezte, hogy a vajdasági magyarok tekintetében a mai magyarországi nemzetpolitika stratégiai partnere a VMSZ.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..