home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Egyetemi felvételi felkészítő program
2023.05.08.
LXXVIII. évf. 18. szám
Egyetemi felvételi felkészítő program

A Magyar Nemzeti Tanács 2011 óta folyamatosan működő egyetemi felvételi felkészítő programja a komplex ösztöndíj-program része. Célja hogy az érettségi előtt álló, egyetemi felvételire készülő diákokat felkészítse az előttünk álló felvételi vizsgára.

2023-ban is 14 tárgyból szervezik meg online és tantermi foglalkozás formájában a képzést. Ezek a következők: magyar nyelv és irodalom, német nyelv, angol nyelv, szerb nyelv, szociológia, pszichológia, történelem, földrajz, biológia, matematika, fizika, kémia, közgazdaságtan, valamint számitástechnika és informatika.

Az online képzések mellett jelenléti felkészítés is zajlik, amely kétnapos tábor formájában valósul meg. Idén 114 végzős diák jelentkezett a február óta tartó online képzésre, közülük 56-an vesznek részt a kétnapos felkészítőn.

A tábor megnyitóját 2023. május 6-án, szombaton tartották meg az újvidéki Európa Kollégiumban.

A rendezvényt Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke nyitotta meg, a foglalkozások pedig az újvidéki József Attila Általános Iskolában zajlottak.

Fremond Árpád elmondta, minél jobban népszerűsíteni szeretnék ezt a programot annak érdekében, hogy a fiatalok itthon folytathassák a tanulmányaikat. Szeptemberben szeretnék megszervezni az Edu-Expót, illetve a suliexpót, hogy a diákok már a tanítási év elején megismerkedhessenek a továbbtanulási lehetőségekkel.

Forrás: MNT, Pannon RTV

Fotók: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..