Egy siker méltatása

Egy siker méltatása

A torontálvásárhelyi Bakator Mihály a Béga-parti kisváros Mihajlo Pupin Műszaki Egyetem Mérnökképző Karának másodéves egyetemi hallgatója, akit kiemelkedő tanulmányi sikereinek köszönhetően egy nagybecskereki városi hírportál büszkén titulált a sajátjának. Vagyis zrenjanininak.

Mint megtudtuk, országunk harmincadik életévüket még be nem töltött egyetemistáit megszólító integrális projektum idei témája a Földünk 2050-ben munkacímet viselte. Nagy kihívás elé állítva minden részvevőt, hogy tegyenek konkrét ajánlatokat: miképpen csökkenthetők a Föld robbanásszerű túlnépesedésével járó rizikófaktorok? Kiváltképpen az energia, az infrastruktúra, az építészet, a gazdaság, az egészség- és a pénzügy terén. Harminchét esztendőt lépve előre az időben, amikor is több globális előrejelzést véve alapul, az emberiségnek legalább három bolygóra lenne szüksége, holott csak eggyel rendelkezik! 
A június tizenharmadikai „döntő”-be bejutott hat szakdolgozat közül egyedül Mihály munkája érkezett Vajdaságból. A fiatal mérnöktanonccal készült beszélgetésünket hamarosan lapunkban is olvashatják.
 

 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Fiatalok Fiataloknak rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Egy siker méltatása
Fiatalok Fiataloknak
  • TÓTH Imre
  • 2016.01.01.
  • LXX. évfolyam 52. szám
Egy siker méltatása
Szabadkai Napló
  • 2015.09.18.
  • LXX. évfolyam 35. szám
Facebook

Támogatóink