home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Egy rendelet és egy nyilatkozat
Hét Nap Online
2020.04.27.
LXXV. évf. 17. szám
Egy rendelet és egy nyilatkozat

A szabadkai válságkezelő törzskar április 27-én megtartott nyolcadik rendkívüli ülésén meghozta a következő rendeleteket:

• Engedélyezik Szabadka Város területén 2020. április 27-étől a következő szolgáltatásokat: fodrászat és kozmetika, pedikűr, manikűr, fitnesz- és edzőtermek, török fürdő, szauna és gőzfürdő, szolárium, súlycsökkentő szalonok, masszázs-, kozmetikai és egyéb szépségszalonok.  

• A jogi személyek és a vállalkozók a védelmi intézkedések betartásával dolgozhatnak.

•  A szerencsejáték-szervezők 2020. április 27-től folytathatják tevékenységüket — a 400 négyzetméternél nem nagyobb objektumokban — a járványra vonatkozó védelmi intézkedések betartásával, amellyel szavatolják a dolgozók és a szolgáltatás igénylőinek biztonságát.

 


Roncsák Alexander/Hét Nap Online felvétele
 

Az élet visszatér a régi kerékvágásba, de a harc nem ért véget

— Szabadkán az élet lassan visszatér a régi kerékvágásba. A következő lépés a nyugalmasabb életvitel és a városban működő vállalatok munkájának a megkezdése, de elengedhetetlen, hogy hozzászokjunk az új elővigyázatossági intézkedésekhez — hangsúlyozta Bogdan Laban polgármester április 27-ei nyilatkozatában, és elmondta, hogy Szabadkán a járvány kezdete óta eddig összesen 49 koronavírusos beteget regisztráltak.

— Nagyon fontos, hogy az edző- és fitnesztermek, tevékenységükből eredően, fokozzák a helyiségek fertőtlenítését, és szabályozzák a munkafolyamatokat, de mindenekelőtt viseljenek gondot a távolságtartásról és a helyiségben tartózkodó személyek létszámáról — tette hozzá.

Mától a nyugdíjasok 18 óra után minden nap egy órát sétálhatnak.  

Az épületek és a helyiségek fertőtlenítése rendszeres, a Városi Közigazgatási Hivatalban az ügyfélszolgálati központ továbbra is működik, eddig 1200 legidősebb polgártársunknak segítettek eljuttatni az élelmiszereket. 

Ami az óvodákat illeti, várni kell a minisztérium utasításaira. Minden épületben elvégezték a fertőtlenítést, kaszálják a füvet és készen várják a megnyitást. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..