home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Egy pont a listavezető ellen
Tóth Tibor
2019.11.25.
LXXIV. évf. 47. szám
Egy pont a listavezető ellen

NB II., 18. forduló — Szeged: Szeged-Csanád GA–MTK 1:1 (1:1)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 4000 néző. Vezette: Radványi Ádám.

Gólszerzők: Gajdos a 9., illetve Lencse a 43. percben.
Szeged-Csanád GA: Takács J., Kárász, Tóth G., Deák, Mohl, Oláh, Zvara, Tóth M. (Pongrácz),Varga (Bitó), Kóródi, Gajdos (Sóron).
MTK: Somodi, Fülöp, Varjú, Baki (Kanta), Deutsch, Cseke, Palincsár, Bognár, (Mezei), Katona, Lencse, Vass, (Simon).

Megszakadt a Szeged-Csanád GA vereségsorozata, miután Joao Janeiro együttese 1:1-es döntetlent ért el az éllovas, a legutóbbi kilenc mérkőzését megnyerő MTK ellen. A mérkőzés elején a fővárosiak birtokolták többet a labdát, de egy gyors ellentámadás után a vezetést mégis a szegediek szerezték meg: Kóródi ment el a baloldalon, laposan középre adott, a hosszú saroknál érkező Gajdos pedig közelről Somodi hálójába juttatta a labdát.

A kapott gólt követően még erőteljesebben támadtak a fővárosiak, de a Szeged kiválóan tömörült, a széleket is lezárta, így az MTK játékosai főleg távoli lövésekkel próbálkoztak, különösebb eredmény nélkül. A 43. percben egy pillanatra fellazult a szegedi retesz, és ez elég volt Fülöpnek, hogy a jobb oldalon kiugrassa Palencsárt, aki középre ívelt, Lencse pedig estében kiegyenlítette az állást.

A második félidő első negyedórájában a Szeged játszott fölényben és egy kis szerencsével a vezetést is megszerezhette volna. Előbb Varga félfordulatból lőtt az MTK kapujára, majd Gajdos távoli lövését védte a budapestiek kapusa. Néhány perc múlva újra a szegedi gólszerző próbálkozott, de Somodi ujjheggyel szögletre tolta a jobb alsóba tartó lövést. Az 58. percben Kóródi veszélyeztetett, de lövése elzúgott a bal kapufa mellett. Az utolsó félórában az MTK átvette az irányítást, de előbb Katona középre tartó lövését védte Takács, majd Deutsch szabadrúgását tolta ki a léc alól a szegedi cerberus.

Az NB II-es mezőnyt a 37 pontos MTK vezeti, a 32 pontos Budafok, és a 31-31 pontos Csákvár és Gyirmót előtt. A Szeged-Csanád GA 20 ponttal a 11. helyen áll. A szegediek szerdán Soroksárra, szombaton pedig Vácra látogatnak, december 3-án pedig Magyar Kupa mérkőzésen a MOL Fehérvár FC-t fogadják a Szent Gellért Fórumban. A mérkőzés 20 órakor kezdődik.


Még több kép, Bálint Zsolt felvételei!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..