home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Egy népszerű matematikaverseny
V. J.
2011.12.21.
LXVI. évf. 51. szám

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban és Kollégiumban tartották meg a IX. Fekete Mihály Matematika Emlékversenyt. A rendezvény a középiskolások vetélkedője, de minden évben a hetedikes és a nyolcadikos tanulók is meghívást kapnak rá. A megmérettetésen azok a vajdasági magyar diákok v...

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban és Kollégiumban tartották meg a IX. Fekete Mihály Matematika Emlékversenyt. A rendezvény a középiskolások vetélkedője, de minden évben a hetedikes és a nyolcadikos tanulók is meghívást kapnak rá. A megmérettetésen azok a vajdasági magyar diákok vehetnek részt, akik az emlékversenyt megelőző két levelező versenyben jól teljesítenek. A levelező fordulókat ősszel bonyolítják le, így magán az emlékversenyen már csak a legtehetségesebb matekosok lehetnek jelen. A Fekete Mihály Matematika Emlékverseny mindig nagyon népszerű, hiszen itt válogatják ki azokat a tanulókat, akik a jövő év márciusában eljuthatnak Kecskemétre, a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyre. A mezőny, mint minden évben, ezúttal is nagyon erős volt, összesen 95 vajdasági tanuló mérte össze tudását.
A legfiatalabbak eredményei a következők: a hetedikesek közül a pontszámok alapján első helyezést ért el Szögi Evelin (Kis Ferenc Általános Iskola, Orom) és Fenyvesi Abigél (Stevan Sremac Általános Iskola, November 11-e Munkaegység, Zenta), második lett Szalai Natália (Miroslav Antić Általános Iskola, Palics), Vrbaski Viktor (Jovan Mikić Általános Iskola, Szabadka), a harmadik helyen is ketten osztoznak: Korhecz Réka (Miroslav Antić Általános Iskola, Palics) és Fa Dávid (Majsai úti Általános Iskola, Szabadka).
A nyolcadikosok közül első helyen végeztek Kozák Sánta Vivien Dóra (Kizúr István Általános Iskola, Szabadka), Terhes Balázs (Stevan Sremac ÁI, Emlékiskola ME, Zenta). A második helyen Kovács Anna (Sonja Marinković ÁI, Nagybecskerek) és Borsos Teodóra (Csokonai Vitéz Mihály ÁI, Felsőhegy) osztoznak, a harmadik helyezett pedig Horti Katalin (Stevan Sremac ÁI, Emlékiskola ME, Zenta) és Szabó Emília (Hunyadi János ÁI, Csantavér) lett.
A pontszámok alapján a következő középiskolás tanulók érdemelték ki a nemzetközi versenyen való részvételi jogot: elsősök: Téglás Ervin, Palotás Sámuel (Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Zenta), Kovacsics Viola, Kovacsics Flórián, Miliszávlyevity Laura (Svetozar Marković Gimnázium, Újvidék), Kanalas Dávid (Matematikai Gimnázium, Belgrád); másodikosok: Bíró Dominik, Horti Krisztina, Tokity Rudolf, Mátéffy Kristóf (Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Zenta), Szilágyi Dániel, Szilágyi Krisztina (Jovan Jovanović Zmaj Gimnázium, Újvidék); harmadikosok: Balzam Henrietta, Skultéti Anikó (Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Zenta), Bakos Evelin (Svetozar Marković Gimnázium, Szabadka); negyedikesek: Piri Annamária, Körmöczi Andor, Nagygyörgy Kristóf (Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Zenta), Máriás Mónika (Óbecsei Gimnázium, Óbecse), Kőrösi Balázs (Műszaki Középiskola, Ada).
A hetedikesek és a nyolcadikosok között is voltak kiváló teljesítményt nyújtók, de a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen csak középiskolások vetélkednek. Hogy az ő teljesítményük se maradjon jutalom nélkül, a legjobbak tavasszal részt vehetnek a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium felvételi előkészítő tanfolyamán, valamint a téli matematika- és informatikatáborban.
A IX. Fekete Mihály Matematika Emlékverseny minden résztvevője könyvjutalmat kapott. A könyveket a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézete adományozta. Az emlékversenyt minden évben a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és a Bolyai Farkas Alapítvány szervezi, a rendezvényt a Bethlen Gábor Alap, a zentai önkormányzat és az NLB Bank támogatta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..