home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
„Egy nemzet vagyunk”
Kartali Róbert
2018.10.23.
LXXIII. évf. 42. szám
„Egy nemzet vagyunk”

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alakalmából a palicsi Nagyparkban megkoszorúzták az ’56-os emlékművet.

A szabadság madarát jelképező emlékművet Magyarország Kormánya képviseletében prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, dr. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete és dr. Babity János, szabadkai főkonzul koszorúzta meg. A Vajdasági Magyar Szövetség nevében Pásztor István, a párt elnöke, a Magyar Nemzeti Tanács képviseletében Hajnal Jenő, az MNT elnöke, Jerasz Anikó, a Végrehajtó Bizottság elnöke és Petkovics Márta, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja koszorúztak.

– A vajdasági magyarság az anyaországiakkal együtt emlékezik ‘56-ra. Egy nemzet vagyunk, ezért nemzeti ünnepeink is nemzetiek, ránk is vonatkoznak, mi is ünnepeljük őket. A nemzeti ünnepeknek ilyen módon történő megélése a vajdasági emberek lelkéből fakad. A ‘56-os eseményeknek van egy különleges, vajdasági, illetve szerbiai szála is. ‘56 novemberétől, abból a mintegy 200 000 emberből, aki menekült Magyarország területéről, nagyon sokan – több tízezren – ezt az irányt választották. Itt Palicson, Muzslyán és más helyeken voltak olyan táborok, ahol meg tudtak pihenni, ahol tervezhették a további útjukat. Ilyen vonatkozásban mi is részesei vagyunk az ‘56-os történéseknek és ez pluszban erősíti az ünnephez való szálakat – nyilatkozta a koszorúzás alkalmával Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

A megemlékezésen a Vajdasági Magyar Szövetség községi szervezeteinek képviselői, az önkormányzatok tisztségviselői, valamint a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség képviselői is koszorúztak.

A központi megemlékezés a Jadran Színpadon folytatódik, ahol alkalmi beszédet mond prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.


Tekintse meg a palicsi megemlékezés teljes képgalériáját:

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..