home 2024. március 03., Kornélia napja
Online előfizetés
Egy nap a mozgásért és az egészségért
LAJKÓ Szilva
2016.04.28.
LXXI. évf. 17. szám
Egy nap a mozgásért és az egészségért

Horvát Éva kétgyermekes anyuka, óvónő, pilatesoktató, az adai Pilates — Relax Klub vezetője nyolcadik alkalommal szervezi meg a már hagyományossá vált Adai Tavaszi Sportnapot.

* Honnan jött a sportnap ötlete, és milyen céllal indult?

— A képzéseim során több olyan rendezvényen vettem részt, amely egyre inkább hangsúlyozta a testmozgás fontosságát, közérzetjavító hatását. Ez adta az ötletet, hogy én is szervezzek valami hasonlót Adán. Az a célom, hogy minél több korosztályt, akár az egész családot is bevonjam, és megkedveltessem velük a testmozgást, mely valójában az ember alapigénye és -szükséglete. A sportnapon mindenki megtalálhatja magának a legtesthezállóbb időtöltést.  


Fotó: Karácsonyi Sándor

* Mit kínál a VIII. Adai Tavaszi Sportnap?

— Sok újdonságot és közkedvelt foglalkozásokat is. Lesz zumba, crossfit, kangoo, tae bo, pilates, step aerobic és body forming. Mint minden évben, az idén is bevonom az általános iskolásokat. Az alsósok osztályonként neveztek be ügyességi versenyekre, melyeken korosztályuk szerint mérkőzhetnek meg. A versenyeket az adai Halász József Női Kézilabdaklub edzői és játékosai vezénylik majd le. A felsősök viszont szinte minden óratípust kipróbálhatnak a sport szombatján. A Vöröskereszt adai szervezetének elsősegélycsapata is bemutatkozik az iskolásoknak. Az adai egészségház is megtartja az ilyenkor szokásos egészségvásárát, az idén főként a gyerekeken végeznek egészségiállapot-felmérést. A rendezvényt ez alkalommal is a Cseh Károly Általános Iskola termeiben és sportpályáin tartják majd meg Maksó Éva igazgatónő jóvoltából.

                                                                                                 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..