home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Egy nap a kismamákért és a babákért
Bíró Tímea
2018.10.19.
LXXIII. évf. 42. szám
Egy nap a kismamákért és a babákért

A két évvel ezelőtt megalakult Anahitas Egyesület fontos központja a leendő, a várandós és a már megszült kismamáknak.

A babaváró kismama-felkészítőkön, a női és kismamatornákon, a tanácsadásokon, illetve a számos egyéb foglalkozáson kívül ezúttal egy expóval irányítja a figyelmet a családalapítás fontosságára.

Az Anahitas Egyesület alapítói, Kunyi Farkas Klaudia szülészeti-nőgyógyászati nővér és férje, Kunyi Róbert október 20-án 11-től 18 óráig várja az érdeklődőket a Szabadegyetemen, ahol sor kerül az I. Angel Dreams elnevezésű expóra és kiállításra. A családalapítást ösztönző program keretében a jelenlevők előadásokat is hallhatnak, melyeket szülész-nőgyógyász, okleveles pszichológus/testterapeuta, kismamatorna-szakoktató és az egészségügyi tárgyak professzora ad elő, valamint ingyenes szakmai tanácsadást is lehetővé tesznek. A házaspár elmondta, hogy más nagyobb városokban rendszeresek az ilyen jellegű rendezvények, ezért Szabadkán is fontos megteremteni ezt a hagyományt. A szervezők színes programmal és nagy nevekkel készülnek az első Anahitas-expóra, melyre ingyenes a belépés.

— Úgy gondoltuk, hogy mivel az egyesület már két éve végzi tevékenységét, szükség van egy olyan rendezvényre is, ahol a családok minden fontos információt és a legújabb termékeket egy helyen megtalálhatják, valamint ahol az emberek még inkább betekinthetnek a munkánkba és az érdeklődési körünkbe. 2018 a családalapítás ösztönzésének éve, és mi is szeretnénk ebben a kezdeményezésben részt venni. Olyan orvosok és szakemberek előadásait hallgathatják meg a résztvevők, mint dr. Szabó Elvira, dr. Góli Andor, Telek Teodóra, Tóth Vásárhelyi Anita, dr. Marija Mandić Matarić, dr. Sanja Burzan, Jasminka Grunčić, Milena Kostić és Boris Živkov. A témákat illetően megemlíteném, hogy szó lesz például a magzat méhen belüli fejlődéséről, a szülés alatti fájdalomcsillapítás lehetőségeiről, a gyermekágyi időszakról, továbbá szoptatási és hozzátáplálási tanácsokat is megosztunk az érdeklődőkkel, a nőgyógyászok pedig ingyenes tanácsadást végeznek az eseményen. Megtalálható lesz az Anahitas baba-mama sarok is szoptatósarokkal, ahol foglalkozásokat tartunk a kisebbek részére, a nagyobbakkal pedig a TEDEF Egyesület szakemberei fognak közös programot kialakítani — mondta Klaudia, akinek szintén lesz majd egy előadása.

Róberttől megtudtuk, hogy az expó több mint húsz kiállító számára nyújt teret. Ők Vajdaság több pontjáról érkeznek kézműves- és egyéb termékeikkel.

— Ruhanemű, játékok és ennek a célcsoportnak szánt tárgyak széles választéka lesz megtekinthető a Szabadegyetemen, emellett az anyukák bizonyos kozmetikai szereket is kipróbálhatnak, illetve fényképezkedésre is lesz lehetőség a legkisebbeknek. A nap folyamán több időpontban tartunk sorsolást, melyen a résztvevők a kiállítók által felajánlott ajándékcsomagokban és ajándékutalványokban részesülnek.

A helyszínen jelen levő számos kiállítón, a színes programokon és az oktató-felvilágosító jellegű előadásokon kívül az expó humanitárius jellegű is, így a kihelyezett dobozba önkéntes adományokat gyűjtenek a rászoruló családoknak. A rendezvény a többi közt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából valósul meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..