home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Egy kishír nyomába eredve...
Martinek Imre
2017.09.19.
LXXII. évf. 37. szám
Egy kishír nyomába eredve...

„A torontálvásárhelyi Bambino cipőgyár közvetlen elárusítórészleggel bővül(t) ez év szeptember 18-án.”


Helyszíni vizitációnkhoz a fentebb kiemelt kishír kínálta fel az apropót. Hogy képben legyünk, azon melegében a József Attila utcai pogonba is átvezetett az egyik főnök. Megannyi ismerős arc néz vissza rám odabenn. Derűvel elegyült csodálkozással, hiszen falubeliek vagyunk. Barátok, szomszédok... Mit mondjak: bizony, nem könnyű ilyenkor fényképezni! Viszont szükséges. Elvégre valahol róluk (is) szól a történet.

A torontálvásárhelyi Tóth Zoltán és Nagy József közösen létrehívott cipészműhelyében kereken negyed évszázaddal ezelőtt, vagyis dátumra pontosan: 1992. március 16-án indult be a munka. Fontos elemei voltak ők (és maradtak mindmáig!) az újratervezés alá került, egyébként több évtizedes múltra visszatekintő debellácsi cipőgyártásnak. Az üzemet annak megálmodói eredetileg egyszerű családi manufaktúraként képzelték el. Idővel aztán a vásárlói kereslet — a végtermék esztétikai összhatása, minősége és egyéb jellemzői nyomán erősödve — a termelés teljes gépesítését is indokolttá tette.

A riportba szőtt műhelytörténetet hamarosan részleteiben is közöljük. Hetilapunk egyik soron következő számában. Tartsanak velünk.

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..