home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Egy jubileum margójára
Kónya-Kovács Otília
2008.03.26.
LXIII. évf. 13. szám

A muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad megtartotta évi közgyűlését, amelyen elhangzott a tavalyi tevékenységről szóló elnöki és pénzügyi beszámoló, valamint az idei évi terv. A múlt év márciusában megjelentették N. Czirok Ferenc kétarcú kötetét (Körhinta, avagy elmeszelt történetek és az Elmesze...

A muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad megtartotta évi közgyűlését, amelyen elhangzott a tavalyi tevékenységről szóló elnöki és pénzügyi beszámoló, valamint az idei évi terv.
A múlt év márciusában megjelentették N. Czirok Ferenc kétarcú kötetét (Körhinta, avagy elmeszelt történetek és az Elmeszelt (f)esték címűt). Ezzel a kiadvánnyal, valamint Csík Mónikának a 2006. évi verspályázaton díjazott kötetével Magyarországon, Kismaroson vendégeskedtek. Bemutatták a Sikoly irodalmi és művészeti folyóirat aktuális számait is. Halálának első évfordulójára Tóth Béla-emlékestet szerveztek, valamint a Sikoly szerzőinek a találkozóját is megrendezték, amelyen a vajdaságiakon kívül két budapesti vendég is részt vett. Lezajlott a tavalyi év verspályázatának az eredményhirdetése is, amelyen bemutatták a díjazott kötetet, Terék Anna Mosolyszakadás című verseskönyvét, valamint a Szélnek feszül a táj című antológiát.
Czirok Ferenc, a SZJMSZ elnöke elmondta, merész álmaik és reményeik vannak, egyik közülük Tóth Béla gyermekverseinek a kiadása. Utána a középiskolások részére szeretnének Sziveri-szavalóversenyt rendezni, mert a Vajdaságban nem igazán szavalják a Sziveri-verseket, Magyarországon pedig már doktoráltak is a Művészeti Színpad névadójának költészetéből, sőt a tankönyvekbe is bekerültek költeményei. Az idén is meghirdetik a vajdasági szintű verspályázatot, több helységben könyvbemutatókat tartanak.
Mivel a Sziveri János Művészeti Színpad az idén 15 éves, tehát 1993 márciusában jegyezték be, az egész év tevékenysége a jubileum jegyében zajlik majd. Március végén, 28-án és 29-én kétnapos rendezvénysorozatot tartanak, amelyre meghívják minden eddigi pályázatuk díjazottjait. Március 28-án megnyitnak egy kiállítást a Művészeti Színpad archívumanyagából, utána - mivel az idén van a reneszánsz éve - Utasi Csilla egyetemi tanár előadást tart A reneszánsz Mátyás környezetében címmel. Ezután a Színpad diákszínészeinek rádiókabaré-bemutatója következik, Itt a Csepeli Rádió! címmel. Március 29-én, szombaton megkoszorúzzák névadójuk emléktábláját a szülői házon, utána Sáfrány Attila szakelőadása következik A magyar vallástudomány kezdetei címmel. Ezután az SZJMSZ díjazottjai következnek, akik a legújabb alkotásaikból olvasnak fel részleteket.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..