home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Egy híján húsz
(Tha)
2013.08.14.
LXVIII. évf. 33. szám
Egy híján húsz

Egyetlen viharos éjszaka kivételével igazi nyáridőben szorgoskodtak Tiszaszentmiklóson a 19. kézművestábor résztvevői. A Csókáról, Zentáról, Oromhegyesről, Oromról, Martonosról, Szegedről, Temerinből és Újvidékről érkezett mintegy húsz gyermekhez és fiatalhoz természetesen helybeliek is csatlakoztak.

A Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör szervezésében lezajló eseménynek ezúttal is a katolikus plébánia adott otthont.
A különféle foglalkozásokat, melyek között mindenki talált kedvére valót, rendkívül lelkesen fogadták a jelenlévők. Barát Kinga, Rakić Violetta, Csizmadia Berák Benitta és Tóth Lívia oktatók felügyeletével nemezeléssel, gipszformák öntésével és színezésével, gyertyaöntéssel és –mártással, üvegfestéssel, divatékszerek készítésével és batikolásával foglalkoztak a kis „művészek”. Délutánonként és esténként érdekes csapatjátékokban mérték össze ügyességüket és találékonyságukat, és a programból nem maradt ki a tábortűznél való szalonnasütés és a traktoros kirándulás sem. Sőt, egyeseknek még arra is jutott idejük, hogy a közkedvelt szakács néniknek, Rozikának és Piroskának a palacsintasütésben segédkezzenek.
A táborlakók megnézték a zentai KEX Egyesület Csak egy kis pánik című előadását, az utolsó estén pedig a magyarországi, leányfalui Szekérszínháznak tapsolhattak. A társulat vajdasági vendégszereplésének egyik állomásán, Tiszaszentmiklóson adta elő Szigligeti Ede A nőuralom című vígjátékát.
A rendezvény a hagyományokhoz híven az elkészült munkák kiállításával és záróműsorral fejeződött be. Az összeállításban versmondással, saját verssel és hangszeres játékkal Gyorgyevity Gabriella, Erdélyi Hargita, Tocko Tamara, Bűn Réka és Cára Kyra mutatkozott be. A közönség nagy tapssal fogadta a helybeli kis tánccsoportot, amelynek ez volt az első fellépése. Az ügyesen és bájosan előadott somogyi botos táncra Csizmadia Berák Benitta készítette fel a gyerekeket. Nagy tetszést aratott a tábor legjobb pillanatait felelevenítő videofilm is, amelynek képei a résztvevők egyik kedvenc dalára: „Csak dúdolom azt, hogy jó, jó, jó, de jó nekem!” (Ocho Macho) peregtek.
A kellemes est ízletes vacsorával zárult a helyi vadászegyesület jóvoltából.     
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..