home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Egy fotópályázat és egy siker méltatása
Martinek Imre
2013.01.02.
LXVIII. évf. 1. szám
Egy fotópályázat és egy siker méltatása

A New York-i Hungarian TV Magazine az 56Lángja Alapítvánnyal karöltve nyílt fotópályázatot hirdetett A magyar trikolór tizenkét hónapja címmel, 2013. április 15-i nevezési határidővel — olvasható a szervezők honlapján.

A pályázatra, melynek célja egy 2014. évi falinaptár összeállítása, a szervezők ezúttal is a nemzeti színeinket legkülönfélébb, legmeghökkentőbb összefüggésekben ábrázoló fotókat várnak. Vagyis a négy évszakban megjelenő nemzeti zászlónk témakörén túl a trikolór egyéb előfordulási formái is szerepelhetnek. A határidő után érkező fotók automatikusan a következő évi pályázat részvevőiként lesznek beiktatva. A pályaműveket digitális formában a MagyarTrikolor@yahoo.com címre kell beküldeni, *.jpg formátumban, A/4-es nagyításra alkalmas felbontásban. A nem digitális alapú pályamunkák digitális másolat formában kerülhetnek a szakzsűri elé, melynek elnöke Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr. Az első három helyezett, illetve a 21 éves életkort nem meghaladó diákpályázók értékes díjakban részesülnek. A díjátadásra Budapesten, 2013 őszén kerül sor. További információk a www.MagyarTrikolor.com weboldalon vagy Szilágyi Ákosnál (Hungarian TV of New York, 56Lángja Alapítvány) kaphatók.
A több mint fotográfusi elképzelés pontosan az 1956-os magyarországi forradalom ötvenedik évfordulója alkalmából valósult meg, s hetedik esztendeje sikerrel írják ki. Felnőtt díjnyertesei között 2012-ben az első helyezettnek kijáró kitüntetést egy vajdasági alkotó, amatőr fotóművész kapta Pecze Rózsa okleveles villamossági mérnök személyében, aki szerteágazó közösségépítő tevékenysége mellett főállásban az adai villamossági szakközépiskola elektrotechnikai szaktantárgyakat oktató pedagógusa. Pecze tanárnő a díjat ez év októberében vehette át Budapesten, a Duna Palotában megrendezett gálán. Gratulálunk sikeréhez!
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..