Egy életre szóló virágcsokor

Egy életre szóló virágcsokor

Egy nő életében lényeges kérdés, hogy mi lesz a menyasszonyi csokor sorsa az esküvő után.

Van, aki kiszárítja, és elteszi emlékbe, de olyan is akad, akinek nem sikerül ez a művelet, ezért kénytelen megválni tőle. Egyre népszerűbbek a textilből készült menyasszonyi csokrok, melyek örök emlékként maradnak meg a nagy napról.


Bojan Sokolović felvételei

Korábban azt hittem, hogy ilyen alkotások csak külföldön születnek, ilyen csodák nálunk nem kaphatóak. Amikor megláttam Sokolović Gabriella munkáit, alig hittem a szememnek! Virágcsokor, mely nem hervad el, nem kell vízbe tenni, és bármikor felidézheti az esküvőnk napját.

— Körülbelül öt évvel ezelőtt kezdtem el ezzel foglalkozni, amikor hirtelen munka nélkül maradtam. Kezdetben virág formájú kitűzőket, hajkoszorúkat, dekorációkat készítettem, és csak ezután láttam hozzá a menyasszonyi csokrok megalkotásához. Valójában a kis unokáim indították el a kézműveskedést, hiszen nekik készítettem először hajkoszorút és karkötőt, utána pedig rengeteg időt töltöttem el varrással, hogy tökéletesítsem a tudásomat.

A szépérzék mellett kézügyességet is igényel a kézművestermékek elkészítése, hiszen a csokor alapjától kezdve az utolsó gyöngy elhelyezéséig egy hónap telik el.

— A virágszirmok széleit egyenként égetem meg egy kicsit, hogy megkapjam az élethű hatást, a csipkéből álló virágok esetében pedig hajtogatom az anyagot. A virágok közepébe gyöngyöket, apró ékszereket helyezek, melyeket szintén én magam készítek el. Mindezt a tudást az interneten való információgyűjtéssel és sok-sok gyakorlással szereztem. Úgy látom, egyre többen érdeklődnek a maradandó csokor iránt, hiszen szaporodik a megrendelések száma. A három évvel ezelőtti esküvői kiállításon a Galleria Hotelben én voltam az egyedüli, aki ilyen alkotásokat mutatott be. Nemcsak a menyasszonyok számára lehet egyedi választás a textildíszítés, hanem a koszorúslányok és a vőlegények öltözékét is különlegessé teheti.

Gabriella a lakások hangulatosabbá alakítására is odafigyel, hiszen krepp- és hammerpapírból, valamint tüllből készít virágokat, melyek kiválóak az otthonunk dekorálására.

A weboldal megszületéséig a Facebook közösségi portálon a Ghabby Shabby Shop oldalon válogathatunk Gabriella szebbnél szebb kézművestermékei közül.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink