home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Egy életre szóló virágcsokor
Bíró Tímea
2019.07.03.
LXXIV. évf. 26. szám
Egy életre szóló virágcsokor

Egy nő életében lényeges kérdés, hogy mi lesz a menyasszonyi csokor sorsa az esküvő után.

Van, aki kiszárítja, és elteszi emlékbe, de olyan is akad, akinek nem sikerül ez a művelet, ezért kénytelen megválni tőle. Egyre népszerűbbek a textilből készült menyasszonyi csokrok, melyek örök emlékként maradnak meg a nagy napról.


Bojan Sokolović felvételei

Korábban azt hittem, hogy ilyen alkotások csak külföldön születnek, ilyen csodák nálunk nem kaphatóak. Amikor megláttam Sokolović Gabriella munkáit, alig hittem a szememnek! Virágcsokor, mely nem hervad el, nem kell vízbe tenni, és bármikor felidézheti az esküvőnk napját.

— Körülbelül öt évvel ezelőtt kezdtem el ezzel foglalkozni, amikor hirtelen munka nélkül maradtam. Kezdetben virág formájú kitűzőket, hajkoszorúkat, dekorációkat készítettem, és csak ezután láttam hozzá a menyasszonyi csokrok megalkotásához. Valójában a kis unokáim indították el a kézműveskedést, hiszen nekik készítettem először hajkoszorút és karkötőt, utána pedig rengeteg időt töltöttem el varrással, hogy tökéletesítsem a tudásomat.

A szépérzék mellett kézügyességet is igényel a kézművestermékek elkészítése, hiszen a csokor alapjától kezdve az utolsó gyöngy elhelyezéséig egy hónap telik el.

— A virágszirmok széleit egyenként égetem meg egy kicsit, hogy megkapjam az élethű hatást, a csipkéből álló virágok esetében pedig hajtogatom az anyagot. A virágok közepébe gyöngyöket, apró ékszereket helyezek, melyeket szintén én magam készítek el. Mindezt a tudást az interneten való információgyűjtéssel és sok-sok gyakorlással szereztem. Úgy látom, egyre többen érdeklődnek a maradandó csokor iránt, hiszen szaporodik a megrendelések száma. A három évvel ezelőtti esküvői kiállításon a Galleria Hotelben én voltam az egyedüli, aki ilyen alkotásokat mutatott be. Nemcsak a menyasszonyok számára lehet egyedi választás a textildíszítés, hanem a koszorúslányok és a vőlegények öltözékét is különlegessé teheti.

Gabriella a lakások hangulatosabbá alakítására is odafigyel, hiszen krepp- és hammerpapírból, valamint tüllből készít virágokat, melyek kiválóak az otthonunk dekorálására.

A weboldal megszületéséig a Facebook közösségi portálon a Ghabby Shabby Shop oldalon válogathatunk Gabriella szebbnél szebb kézművestermékei közül.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..