Egy délután Gergőért

Egy délután Gergőért

A zentai Fodor Gergő decemberben lesz hároméves. A kisfiú rendkívül élénk és érdeklődő, minden játékban benne van, pedig a tavasszal egy baleset során elvesztette a bal kézfejét. Szerencsére van segítség számára, hiszen egy speciális kézprotézissel ismét teljes életet élhetne. Az egészségügyi eszköz ára azonban meghaladja a család anyagi lehetőségét, ezért a zentai Vöröskereszt számlát nyitott a Vajdasági Banknál, hogy segítsen Gergőnek.

Már számos befizetés érkezett, ezenkívül az elmúlt hónapokban sokan más módon, különféle akciókkal is próbáltak segíteni a kis Gergőn.
A többi között ezek sorába tartozott az a hétvégi — estébe nyúló — jótékonysági délután, amelyet a zentai Vöröskereszttel karöltve a Hét Nap és a Magyar Szó néhány újságírója kezdeményezett. Az eseménynek a Központ—Tópart helyi közösség adott otthont, amelynek a vezetősége több felajánlással is hozzájárult a rendezvény sikeréhez.
Egy ilyen rövidke írásban lehetetlen felsorolni mindazokat, akik a szervezők segítségére siettek, de mindenképpen meg kell említeni: a Gyermekbarátok Egyesületének lelkes tagjait, akik fáradhatatlanul foglalkoztatták a jelenlevő gyermekeket; a Zyntharew motorosklubot és a vendégeiket, akik jelentős összeggel gazdagították a „vöröskeresztes” doboz tartalmát; a vajdasági kézművesek csoportját; a Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesületét; a zentai Gazdakört. Háládatlan dolog bárkit kihagyni, még akkor is, ha a programban többször elhangzott a támogatók teljes listája, és nem hagyhatjuk szó nélkül a kétszáz megsütött és eladott palacsintát sem.   
A műsorban felléptek a zentai Margaréta és a Bambi óvoda kicsinyei, a Dárika bábcsoport, a Gyermekbarátok Egyesületének színjátszó csoportja, bemutatkozott a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület, az Emlékiskola műfüves pályáján pedig az újságírók és az önkormányzat csapata barátságos focimeccset játszott.
Az esti órákban Dér Zsolt csantavéri hegedűművész, a Sarkantyú tamburazenekar és a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület citerazenekara szórakoztatta a jelenlévőket, majd nosztalgiaest következett Don Bimbó hangidomár vezényletével.

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Egy délután Gergőért
Bánáti Újság
Egy délután Gergőért
Bánáti Újság
  • Zséli Ágnes
  • 2020.06.02.
  • LXXV. évfolyam 22. szám
Facebook

Támogatóink