home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Egész nap számítógép, mobiltelefon előtt ülne a gyerek?
Fehér Márta
2019.10.07.
LXXIV. évf. 40. szám
Egész nap számítógép, mobiltelefon előtt ülne a gyerek?

Ott a helye a szabadkai Logiscoolban!

Menő oktatási program, azonnali sikerélmény, inspiráló környezet, fiatal és lelkes egyetemista oktatók, 6—12 fős csoportokban folyó kreatív tanulás és az ahhoz mindenkinek járó saját laptop — ezt kínálja Szabadka októberben induló programozóiskolája a 7—15 éves gyerekeknek. A szeptember 25-étől kezdődő nyílt napokra már lehet jelentkezni a www.logiscool.com/rs-hu/school/subotica#opendays elérhetőségen.

— Az algoritmikus gondolkodás és a digitális írástudás ma már elengedhetetlen, még akkor is, ha erről még mindig úgy beszélünk, mint amire a távoli jövőben lesz szükségünk. Ez már valójában a jelenünk! Diákjaink elsajátítják az algoritmikus gondolkodást, mely nagyon értékes akkor is, ha nem is lesz mindenkiből programozó, viszont ma már bármilyen szakmában, területen elengedhetetlen, hogy a munkavállalónak legyen valamilyen szintű számítógépes tudása. Miközben a gyerekek játszva tanulnak, életkortól és tudásszinttől függően tesszük lehetővé újabb és újabb programnyelvek, technológiák megismerését, elsajátítását. Mindezt irodai hangulatban, ezzel szimuláljuk a jövőbeli munkahelyüket, és ehhez párosul egy kellemes, laza, felszabadult érzés, hogy egyúttal gyerekek is tudnak maradni, a programozást játékosan élik meg — magyarázza lelkesen Rózsa Zsombor ügyvezető.

Az októberben induló képzést programozókurzussal indítják, az alapokat tizenhét tanóra keretében sajátítják el a diákok, ezután pedig új lehetőségek nyílnak meg előttük, például a webdizájn vagy a biznisz irányába. Az oktatást Szabadkán és Zentán is mindkét nyelven, magyarul és szerbül is megszervezik.

A világhírű Logiscool programozóiskolát Magyarországon alapították 2014-ben, ma már 11 országban 60 iskolával van jelen. A diákok nem programhasználatot tanulnak, hanem azt, hogyan tudnak saját játékot, appot, programot megalkotni, számítógépre és okostelefonra egyaránt. Szerbiában elsőként Zentán indult képzés, az ország központi iskolája pedig Szabadkán lesz, a Korzó 6-os számú épületében. A szülőknek külön várótermet és klubszobát alakítanak ki, kellemes, családias környezetben. Az iskola vezetői Szentpéteri Zorica és Rózsa Zsombor.

— Azt kell tudni, hogy a Logiscool mára már egy világmárka lett, melynek 20 000 elégedett diákja van. A szabadkai iskolát Füzi Ákos hozta létre, aki a budapesti IP Systems cég vezetője, illetve a szabadkai IP Energy Software leányvállalat alapítója. Az a célunk, hogy egy hálózatot építsünk ki. Szabadka lesz a mintaiskola, azaz a központ, utána Szerbia-szerte franchise-partnerekkel újabb és újabb iskolákat szeretnénk nyitni — nyilatkozta az ügyvezető.

A jelentkezéshez nem szükséges előképzettség, különleges matematikai vagy informatikai tudás. Egy diák hetente egyszer 1,5 óra (2 x 45 perc) időtartamú órán vesz részt. A kurzus díja a tanévben havi 4800 dináros törlesztőrészletben fizethető.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..