home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Ecuador győzelmével kezdődött a világbajnokság
Tóth Tibor
2022.11.21.
LXXVII. évf. 46. szám
Ecuador győzelmével kezdődött a világbajnokság

Katarban megkezdődött a 22. labdarúgó világbajnokság. Ázsia 2002 óta először adhat otthont vb-nek, arab ország még sosem rendezett ekkora labdarúgó seregszemlét.

A nyitómérkőzésen a házigazda, az első világbajnokságán pályára lépő Katar sima, 2:0-s vereséget szenvedett Ecuadortól. A dél-amerikaiak már a mérkőzés 3. percében gólt értek el, ám Valencia találatát a VAR-szobában les miatt érvénytelenítették. Ami a mérkőzés elején nem jött össze a török Fenerbahce játékosának, az előbb büntetőből a 16., majd fejesből a 31. percben sikerült, így Ecuador magabiztos győzelemmel indította a 32 válogatottat felvonultató tornát. A világbajnokság első mérkőzése a játék színvonaláról nem marad emlékezetes, arról viszont igen, hogy a világbajnokságok történetében a nyitómeccsen most először született tizenegyesből gól, valamint korábban a házigazda sosem kezdte vereséggel a vb-t.

Ma három mérkőzést játszanak Katarban.14 órától a B csoport első találkozóján Anglia és Irán mérkőzik meg egymással, 17 órától Hollandia és Szenegál (A csoport) néz farkasszemet, majd 20 órától az Egyesült Államok és Wales együttese lép pályára a B csoport második mérkőzésén. A szerb válogatott csütörtök este 20 órától Brazília ellen kezdi meg szereplését.


Szalai Attila rajza

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..