home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
EU-csúcs: A belső határokat nyitva tartanák a vezetők
2021.01.22.
LXXVI. évf. 3. szám
EU-csúcs: A belső határokat nyitva tartanák a vezetők

Több ország azt szeretné, ha korlátoznák a nem létfontosságú utazásokat.

Az EU-csúcsról kiszivárogtak a hírek, amelyek szerint a vezetők nem zárnák le az unió belső határait a koronavírus új mutációi elleni harcban - írja a Euronews. Többen azt javasolták, hogy korlátozni kellene a nem létfontosságú utazásokat. A kór elleni harc újabb lépéseiről csütörtök este kezdtek videókonferenciát a tagállamok vezetői. Diplomáciai források arról számoltak be, hogy a vezetők a belső határokat nyitva tartanák, a lezárás a legutolsó lehetőség lenne.

Az ülésen Sebastain Kurz osztrák kancellár azt kérte, az Európai Unió gyorsítsa fel az AstraZeneca védőoltásának engedélyeztetését.  Előzőleg több kormány, köztük a magyar is bírálta az unió lassú oltóanyag-beszerzését. Portugália, Görögország és Málta az oltási igazolványok bevezetését szorgalmazza, amelyekkel újraindíthatnák a turizmust. Diplomáciai források szerint a dokumentum csak orvosi célokat fog szolgálni, nem lehet majd utazásra használni.

 Forrás: Euronews

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..