home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Dužijanca Szabadkán
Pannon RTV
2021.08.09.
LXXVI. évf. 31. szám
Dužijanca Szabadkán

A hétvégén 111. alkalommal tartották meg a Dužijancát, a hagyományos aratóünnepséget Szabadkán. A több napig tartó esemény gazdag programot kínált az érdeklődőknek. A városháza díszbejáratánál szalmaképek kiállítása kapott helyet, a főtéren kézművesek kínálták portékájukat, néptáncosok, népzenészek léptek fel. A rendezvény leglátványosabb része minden bizonnyal az volt, amikor a népviseletbe öltözött ünneplők díszes lovaskocsikon és gyalogosan vonultak fel a belvárosában.

A szabadkai Szent Teréz-székesegyházban bemutatott ünnepi szentmisén hálát adtak Istennek a sikeres aratásért és a terményért.

A hagyományos ünnepséget, ami a sikeres aratásról és a jól végzett emberi munkáról szól, a gazdák sem hagyják ki. Az idei aratóversenyt is a kisbajmoki Stipan Kujundžić nyerte meg.

Bármi nélkül meg tudunk lenni, de kenyér nélkül nem, ezért elődeink hagyatékát megőrizzük a 21. században is – egyebek mellett ezt mondta Stevan Bakić a Dužijanca központi ünnepségén. A város polgármesterének a legszebb aratópár, Daniel Kujundžić és Kristina Matković adta át az új lisztből sült kenyeret.

Fotók: Pannon RTV / Huszár Krisztián

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..