home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Düledező, elhagyatott házakat bontanak le
Pannon RTV
2022.09.03.
LXXVII. évf. 35. szám
Düledező, elhagyatott házakat bontanak le

Továbbra is sok migráns tartózkodik Majdányon és Rábén, a lakosok nem érzik magukat biztonságban. A VMSZ közbenjárásának köszönhetően az elkövetkező tíz napban 8 düledező házat bontanak le Majdányon, hogy azokat az illegális bevándorlók ne használhassák búvóhelynek – jelentette be a helyszínen Pásztor István, a VMSZ elnöke. Az akcióhoz az eszközöket a Törökkanizsáért Egyesület biztosította, magyarországi forrásokból.

Pásztor István kiemelte, Törökkanizsán beszélgetést folytatott Nataša Stanisavljević megbízott menekültügyi és migrációs biztossal, és további intézkedéseket foganatosítanak a  lakosság biztonsága érdekében.

Megegyezés született arról is, hogy a Menekültügyi és Migrációs Főbiztosság két helyi lakost alkalmaz majd, akiknek a biztonság fenntartása lesz a feladata Majdányon és Rábén.

Azt várjuk, hogy a jelenséget a kezdő fázisban, az ország déli határain kezelje már végre valaki, egészen pontosan úgy, hogy nem engedi meg a migránsoknak, hogy bejöjjenek – hangsúlyozta Pásztor István.
A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az elkövetkező időszakban Nataša Stanisavljević társaságában bejárja majd a környező településeket, így a menekültügyi és migrációs biztos közelebbről is megismerheti a helyiek problémáit.

Fényképezte: Ótos András

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..