home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Drasztikusan esik az új koronavírus-esetek száma
2021.05.17.
LXXVI. évf. 19. szám
Drasztikusan esik az új koronavírus-esetek száma

Szerbiában eddig összesen 4 millió 35 ezer 228 adag koronavírus elleni védőoltást adtak be, ebből 1 millió 750 ezer 963 fő már mindkét oltást megkapta.

568 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Szerbiában, és elhunyt 17 páciens a kór szövődményeiben. Kórházban 2799 személyt kezelnek, közülük 99-en vannak lélegeztetőgépen.

Vajdaságban egy nap alatt 135 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, a legtöbbet Újvidék területén, szám szerint 26-ot. A betegek nagy része 30 és 50 év közötti. Vajdaságban jelenleg összesen 4004 aktív estet tartanak számon, közülük a legtöbben Újvidéken vannak, 734-en. Az újvidéki kórházakban 176 páciens kezelnek koronavírus-fertőzéssel, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

Belgrádban a felnőtt lakosság 47 százalékát oltották be mostanáig. Még 40 ezer személynek kell beadni az oltást, és a felnőttek fele védetté válik. Az újraoltottak aránya egyébként 38 százalék. A 65 és 74 év közöttiek kapták meg legtöbben a vakcinát, közülük 76,5 százaléknyian vannak beoltva. 

Közzétette a jövőbeni szerb vakcinagyár terveit Instagram-oldalán Aleksandar Vučić. A szerb államfő a videó mellé azt írta, így kellene kinéznie annak a szerb vakcinagyárnak, amelyet az Egyesült Arab Emírségek- és Kína-beli partnereikkel építenek. A tervek szerint hamarosan megkezdődik a PCR-tesztek előállítását célzó részleg építése is. A videóhoz csatolt szövegben Vučić azt írta, büszke Szerbiára, valamint az itteni orvostudományban, gyógyszergyártásban és egészségügyben elért eredményekre.

Forrás: covid19.rs, Szerbiai RTV, Vajdasági Közegészségügyi Intézet, 021.rs

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..