home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Dr. Vickó Ferenc: Jó ütemben halad az immunizálás Szerbiában
Pannon RTV
2021.04.06.
LXXVI. évf. 13. szám
Dr. Vickó Ferenc: Jó ütemben halad az immunizálás Szerbiában

Jó tempóban halad az immunizáció Szerbiában - jelentette ki dr. Vickó Ferenc a Közügyek című műsorunkban.

Az egészségügyi államtitkár hangsúlyozta, ahhoz, hogy visszatérjen régi életünk, a populáció 70 százalékának fel kell vennie az oltást. Mint mondta, nem lehet pontosan megjósolni, hogy mikor érhető el ez a szám.

„Tudjuk, hogy körülbelül 650 ezer bizonyított esetünk van Szerbiában. Egy részük felvette a védőoltást is. Ezért nem lehet egyszerűen összeadni ezeket a számokat, akkor meglátnánk, hogy a populáció hány százaléka. Szerintem 20-21 százaléknál járhatunk. Ha 7 millióval számolunk, akkor körülbelül 5 milliónál már az első dózissal is kialakul valamilyen immunitás.”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..