home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Dr. Pásztor Bálint: a nemmel való szavazás lassítja Szerbia integrációját
Pannon RTV
2022.01.14.
LXXVII. évf. 2. szám
Dr. Pásztor Bálint: a nemmel való szavazás lassítja Szerbia integrációját

Kizárólag az igazságügy működésére vonatkozó részek módosulnak az alkotmányban - mondta dr. Pásztor Bálint a Szubjektívben, azon belül is a bírák, illetve az államügyészek megválasztásának módja.

A VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője részletezte, a törvényhozó és a végrehajtó hatalom, tehát a parlament és a kormány teljes egészében kivonul ezekből a kérdésekből, és a Legfelsőbb Bírói Tanács és az Államügyészek Tanácsa fogja megválasztani a bírákat, illetve az ügyészeket. Arra kérte a vajdasági magyarokat vegyenek részt a referendumon vasárnap, és szavazzanak igennel.

„Arra szeretném kérni a vajdasági magyarokat, hogy vasárnap járuljanak az urnák elé és szavazzanak igennel a népszavazáson, hiszen az, hogy a bíróságok függetlenebbek lesznek az biztos, hogy nem baj, és remélem, hogy így is lesz, a jövő fogja ezt megmutatni. Én a fönntartásokról is beszéltem a parlamenti felszólalásomban, során, de ami ettől még fontosabb, az az, hogy - ahogy említettem -, ez egy európai uniós elvárás, éppen ezért a nemmel való szavazás lassítja az országnak az integrációját.”

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..