home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke fogadta a Szabadkai Caritas képviselőit
2020.10.14.
LXXV. évf. 42. szám
Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke fogadta a Szabadkai Caritas képviselőit

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, 2020. október 13-án a Szabadkai Egyházmegye Caritas szervezetének képviselőit, ft. Paskó Csabát, a Caritas igazgatóbizottságának elnökét és Ricz Gábort, a Caritas igazgatóját fogadta.

A Caritas a római katolikus egyház legnagyobb jótékonysági világszervezete, 2004. óta Szabadkán és egész Vajdaság területén végzi feladatát. Megtanítani az embereket halászni és nem halat osztani - ez a Caritas működési elve, hiszen a szociális gondokat megoldani, de még inkább megelőzni kell. A Caritas más szervezetek működtetésére feljogosító tanúsítványokkal is rendelkezik, amelyek eredményesen végzik feladataikat, mint például a falugondnokság ellátása is.

Sokoldalú szociális tevékenységét több vajdasági településen is kifejti, ahol az önkormányzatok partnerként tekintenek rá. Áldásos működését Szabadkán a város nyújtotta éves támogatásból, nemzetközi alapítványi pénzekből és projektekből finanszírozza.

A szociális hálón is kívül álló, a társadalom peremére került, a magányos, egyedül élő személyek házi ápolása mellett, olyan projektek megvalósításában is élen jár, mint például bicikliszervíz megnyitása, vagy az egykori Zvezda mozi helyén hamarosan megnyíló kézműves pékség és kávézó működtetése, amely gazdagítja majd városunk kínálatát.

Szabadka város fontosnak tartja ennek a civil szervezetnek a munkáját, ezért a továbbiakban is támogatni fogja.

Képviselő-testületi Ügyek Szolgálata

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..