home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Dr. Korhecz Tamás Szent István-napi köszöntője
Dr. KORHECZ Tamás
2013.08.20.
LXVIII. évf. 34. szám
Dr. Korhecz Tamás Szent István-napi köszöntője

Honfitársaim!
Augusztus 20-a államalapító Szent István királyunk ünnepe. Legnagyobb nemzeti ünnepünkön köszöntök minden magyar embert!

Örömmel és megelégedéssel nyugtázhatjuk, hogy ma már a szülőföldünkön is felszabadultan, tömegesen  és méltóságteljesen ünnepelhetjük meg Augusztus 20-át. Ehhez kétségtelenül hozzájárult az is, hogy kitartó erőfeszítéseinkenk köszönhetően, idén a szerb Népképviselőház lemosta rólunk a kollektív bűnösség szégyenbélyegét.

Szent István élete és uralkodása máig érvényes értékeket és tanúságokat rejt magában. Ezek közül talán a legfontosabb, hogy nem a legkényelmesebb és a legkönnyebb úton érhetünk célba! István királyunk élete tele volt sorscsapásokkal, nehéz és kegyetlen választásokkal, fájdalommal, könnyel és kényszerű kompromisszumokkal, ám István  királyunk olyan alapokra helyezte  Magyarországot, a nemzetet, amelyek lehetővé tették, hogy túléljük, a tatárt, a törököt, a labancot és a trianoni csonkolást is.

Nekünk, vajdasági magyaroknak is nehéz döntéseket kell hoznunk ahhoz, hogy célba érjünk. Most, amikor a gyermektelenség miatt fogyásunk felgyorsult és ennek következtében saját magunkat sodortuk a szakadék szélére a Magyar Nemzeti Tanács népesedési stratégiát alkotott, amellyel hadat üzenünk a nemzetet pusztító folyamatoknak! A mai súlyos helyzet csak akkor változhat meg ha mi magunk is megváltozunk, megmaradásunk tehát csak rajtunk áll.  

Nemzettársaim, én hiszek abban, hogy nem csak dicső múltunk, nagy elődeink vannak, de jelenünk és jövőnk is van itt, a szülőföldünkön. Higyjenek Önök is a keresztény alapokon nyugvó magyarság eszméjében!

Isten, áldd meg a magyart!

Dr. Korhecz Tamás
a Magyar Nemzeti Tanács elnöke

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..