home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Doroszlói Ifjúsági Zarándoklat
KEIPER Kornélia
2011.10.05.
LXVI. évf. 40. szám
Doroszlói Ifjúsági Zarándoklat

Szeptember 11-én immár hatodszor szervezte meg az Ifjúsági Zarándoklatot ft. Utcai Róbert és a szabadkai Fáklya Keresztény Ifjúsági Egyesület. Minden év szeptemberében indulnak a zarándokok Doroszlóra, s népes csapat lepi el ilyenkor a Mária-kegyhelyet. A műsor délután kezdődött a bejelentk...

Szeptember 11-én immár hatodszor szervezte meg az Ifjúsági Zarándoklatot ft. Utcai Róbert és a szabadkai Fáklya Keresztény Ifjúsági Egyesület. Minden év szeptemberében indulnak a zarándokok Doroszlóra, s népes csapat lepi el ilyenkor a Mária-kegyhelyet. A műsor délután kezdődött a bejelentkezéssel. A fiatalok buszokkal, autókkal, kerékpárral érkeztek, hála Istennek, szép számmal. Az idén 459 vendéget jegyeztek. Terv szerint folyt a munka, a ''Te is az Egyházhoz tartozol” jelszóval. A gyülekezést, ismerkedést ft. Vincze Attila kalocsai egyházmegyés lelkipásztor előadása követte Én + Család = Mi címmel. A fiatalok nagy érdeklődéssel hallgatták. A majd egyórás előadás után közösségi játékok voltak műsoron, jólesett a mozgás a sok ülés után. Volt métázás, foci, meteorozás, csupa olyan foglalkozás, amelynek segítségével ismerkedni, barátkozni lehetett. Ezután a nagy játék következett Építkezés címmel. A fiatalokat csoportokba osztották. A csoportvezetők segítségével dolgoztak, és kartondobozokból, ragasztó, festék felhasználásával elkészítették, amit feladatul kaptak. A misén vált világossá mindenki számára, milyen célt is szolgál mindez. A nagy munkában megéheztek, megszomjaztak, természetes volt tehát, hogy uzsonna következett. Nagyon finom kiflit és almát kaptak jutalmul. Amíg az ifjúság éhét és szomját csillapította, addig a szabadkai Ébredés zenekar alkalomhoz illő zeneszámokkal kedveskedett az egybegyűlteknek. Az uzsonna után a zenekar dicsőítést vezetett a fiatalok nagy örömére.
Egész délután volt gyónási lehetőség.
A dicsőítés után a nap fénypontja, a szentmise következett. Nagyon emlékezetes marad, hiszen mindenki érdeklődéssel vett részt rajta. A mise vége felé derült ki, mit is akart jelenteni a délutáni nagy feladat. A húsz csoport munkáját, mint egy tetriszjáték elemeit, összeragasztották, és kialakult az Egy Ház. A közös munka meghozta a gyümölcsét, és nemsokára ott magaslott előttünk egy hatalmas építmény. Igaz, egy kicsit túl magasra sikerült, és némi probléma akadt a tető felrakásával, de így legalább volt miért szurkolni, ami közösségé formálta az ott levőket.
Azt hiszem, az a néhány száz gyerek és fiatal, aki részt vett ezen az eseményen, nem bánta meg. Gyönyörű délutánt tölthettek el a kegyhelyen. Barátságok születtek vagy folytatódtak, a közös éneklés, imádkozás, játék nagyon szép emléket hagytak a szívükben. Sokan voltak olyanok, akik már évek óta visszajárnak. Ezek a fiatalok már jó barátokként üdvözlik egymást, örülnek a viszontlátásnak. A Fáklya Keresztény Ifjúsági Egyesületnek köszönhetően van remény arra, hogy ilyen rendezvényeknek a jövőben is részesei lehetünk. Hálás köszönet az anyagi támogatóinknak, a magyarországi Bethlen Gábor Alapnak, a plébánosoknak és az adakozóknak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..