home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Dombos Fest Kishegyesen
2024.06.26.
LXXIX.. évf. 26. szám
Dombos Fest Kishegyesen

Disco Partizani, Let´s Dance!” – ez az idei mottója a 24. Dombos Festnek, amelyet a kishegyesi Hegyalja utcában június 27-e és 30-a között tartanak meg.

Június 27-én, csütörtökön a Fokos zenekar, Csizmadia Anna és Sőregi Anna fogadja a vendégeket a Népzenei udvarban, majd a nagyszínpadon Szabó Balázs Bandájának koncertjével kezdődik meg hivatalosan is az idei Dombos Fest. A nyitónapon emellett a szabadkai Contra Bayandot, valamint a rockabilly műfaj képviselőit, a Tom White & Mad Circust hallhatja és láthatja a közönség, az estét pedig a Dombos Wine Clubban a Fokos zenekar zárja.

Június 28-án, pénteken utcaszínház és térzene lesz a program, 20 órától a Trapptop Flotta A nap és a hold elrablása című produkciója, majd a Fanfare Complexa népzenei összeállítása következik. A nagyszínpadon az Aurevoir, a kisszínpadon pedig az Új Gereben zenekar muzsikál.

Június 28-án, szombaton az etno punk neves képviselője, a Gypo Circus kezdi a bulit a nagyszínpadon, míg a kisszínpadon a Csángálló zenél, az estet pedig a németországi Shantel & Bukovina Club Orkestar zárja. Ez a zenekar az, amely Disko Partizani címmel adott ki albumot 2007-ben, és ez lett a Dombos Fest alcíme is az idén.

Vasárnap, a zárónapon a rozsnyói Sajó Banda, Bujdosó János szólóban, az indie zene magyar képviselője, a Platon Karataev, valamint a Szent Efrém Férfikar szórakoztatja a látogatókat, majd a négynapos összművészeti fesztivál óriási tábortűzzel zárul.

A rendezvénynek helyet adó Hegyalja utcában az idén is ott lesznek a kézművesek, valamint a hagyományos magyar ételeket kínáló árusok és borászok. Napközben a Dombosi Remix irodalmi beszélgetésein vehetnek részt az érdeklődők. A fényfestőknek köszönhetően pedig minden este életre kel a 100 méteres löszfal.

Forrás: Vajdaság Ma

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..