home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Dőltek a rendek
(T. T.)
2013.07.17.
LXVIII. évf. 29. szám
Dőltek a rendek

A szenttamási Hagyományápoló Klub nemrégiben immár 17. alkalommal tartott aratóünnepséget, melyre az idén kilenc tiszakálmánfalvi, zentagunarasi, zentai, moholi, temerini és szenttamási csapat nevezett be.

A hagyományos népviseletbe öltözött aratók már a reggeli órákban kivonultak a búzaföldre, s feltálalták a hagyományok szerint elkészített, íncsiklandó aratóreggelit. A búzaföldre terített patyolattiszta terítőn többek között parasztkenyér, házi szalonna, kolbász, tarhó, vöröshagyma, különféle kalácsok kaptak helyet, de nem maradhatott el az aratáshoz erőt adó házi pálinka sem. A reggeli elfogyasztása után a szorgalmas kezek nyomán sorban dőltek a rendek, majd a kévéket egymás tetejére, úgynevezett keresztekbe rakták. Amíg a felnőttek az aratással foglalkoztak, addig a gyerekek tarlófutásban, zsákbaugrálásban és kötélhúzásban mérettettek meg. A munka végeztével Szarvas Péter helyi katolikus plébános és Blaneša Aleksej pravoszláv pap megszentelte és felvágta az új kenyeret, majd művelődési műsor vette kezdetét, melyben a helyi és környékbeli egyesületek mutatták be tudásukat. A színvonalas rendezvény ebéddel és zeneszó mellett a késő délutáni órákba nyúló barátkozással zárult.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..