home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Dolgoznak az útépítők
Tóth Lívia
2014.10.21.
LXIX. évf. 43. szám
Dolgoznak az útépítők

Lassan a végéhez közeledik Csóka község önkormányzatának idei legnagyobb beruházása: Padén a Žarko Zrenjanin utca útburkolatának a teljes felújítása, Szanádon pedig a Vuk Karadžić, az Arsenije Čarnojević és a Tito marsall utcák eddigi földes részének aszfaltozása.

Balázs Ferenc polgármester elmondta, hogy a községben saját erőből ilyen nagyméretű építkezésre már régen került sor: összértéke 32 millió dinár, kivitelezője pedig a szabadkai Vojput vállalat.

— A reálisan megvalósuló évi költségvetésünk 400-450 millió dinár. Ebből az idén mintegy százmilliót több jelentős projektum megvalósítására fordít(ott)unk, mint például az aszfaltozás, a csókai vízvezeték-hálózat felújítása, a községháza épületének renoválása, a hodicsi út kiépítése, és számos kisebb, hárommillió dinár alatti értékű munkálatot is sikerült elvégeznünk. Igyekeztünk a rendelkezésünkre álló eszközöket ésszerűen felhasználni, hogy minél több beruházásra jusson belőle. Az említett 32 millió dinárt is mi teremtettük elő, csak a tervdokumentáció elkészítésére kaptunk pályázati pénzt. Igaz, kezdetben úgy gondoltuk, ehhez is segítséget kérünk, ezért még februárban, a választások előtt pályáztunk az illetékes minisztériumnál, de visszajelzés nem érkezett. A májusi árvizek után azonban már tudtuk, senkire sem számíthatunk. Egy kicsit késve indítottuk el az egész folyamatot, ezért a munkálatok megkezdése is váratott magára, de reméljük, a rossz idő beállta előtt sikerül befejezni. Úgy gondoljuk, a falvakban élőknek is szükségük van normális infrastruktúrára, különösen ha azt akarjuk, hogy a fiatalok ne költözzenek el — hangsúlyozta Balázs Ferenc.

Az 1,4 kilométer hosszú padéi Žarko Zrenjanin utca, ahol a piac, a posta, a bolt, a tűzoltóotthon és a Takáts Rafael Magyar Kultúrkör székháza is található, már rendkívül rossz állapotban volt, ezért a helybeliek nagyon örülnek a munkagépek megjelenésének. Az új aszfaltburkolat a szegéllyel együtt több mint négy méter széles lesz. Egyébként a település többi utcájában is elhasználódott a burkolat, kátyússá vált, egy kis túlzással csak a Tito marsall és a Njegoš utca járható, melyeket a Nagyberuházási Alap jóvoltából néhány évvel ezelőtt javítottak.         

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..