home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Diszkóláz Palicson
Szerda Zsófia
2023.08.21.
LXXVIII. évf. 33. szám
Diszkóláz Palicson

A diszkó világába, azaz fénykorába röpítette vissza a Nyári Színpad közönségét a Disco Opera. Ismert slágerek csendültek fel az ABBA-tól kezdve Michael Jacksonon át egészen Bruno Marsig, Donna Summertől a Bee Geesen át Boney M-ig vagy az Earth, Wind and Fire-ig, hogy csak néhányat említsünk a sorból.

A repertoáron szerepeltek medley-k, azaz egy dallá gyúrt dalrészletek, s a zenekar három szólistája külön dalokban mutatta meg a Palicsi-tó túlpartjáig szóló hangját. Vagy negyven profi zenész és énekes egy színpadon, már kimondva is jól hangzik, a helyszínen pedig már az első hangoknál megbolondították a közönséget, nem sokáig maradt ülve senki. A Nyári Színpad egy hömpölygő diszkóvá változott. A zenekar tökéletes összhangban szólt, és látszott a tagjain, hogy élvezik, amit csinálnak. Flitterek és napszemüvegek, nosztalgia az idősebb korosztály számára s egy kis retró a fiatalabbaknak, az viszont egészen biztos, hogy a diszkó korszakában nem egy örökzöld sláger született, melyet a mai napig éneklünk és szeretünk.  

S hogy kiknek köszönhetjük ezt a felejthetetlen koncertélményt? Elsősorban a fő szervező Ice Music Boxnak, a helyszínen pedig a következő művészeknek: Bojana Stamenov, Nevena Reljin, Zoran Šandorov — azaz a szólistáknak, a Disco sistersnek, akik a Szerb Nemzeti Színház operájának tagjai, Bunford Gábornak, a szabadkaiak nagy kedvencének, aki tenorszaxofonon szólózott, Dragan Kozarčić trombitaszólistának, valamint a Szerb Nemzeti Színház szimfonikus zenekarának és az Újvidéki Big Band zenészeinek. A koncertet Fedor Vrtačnik vezényelte. 

Augusztus 17-én este tehát óriási, közös diszkóláz ütötte fel a fejét az egyébként is forró nyári éjszakában Palicson, és ragályos volt. Szerencsére azonban másnapra mindenki gyógyultan indulhatott munkába, a diszkó lüktetése és ritmusa a következő koncertig lecsillapodott a szervezetünkben.

Tekintsék meg a koncerten készült fotóalbumunkat.

Fényképezte: Szerda Zsófi

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..