home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Diplomáciai őrségváltás
(—)
2015.01.21.
LXX. évf. 3. szám
Diplomáciai őrségváltás

Magyarország január 1-jétől hivatalosan is új nagyköveteket nevezett ki világszerte. A magyar kormány az ország nagyköveteinek egyharmadát cseréli le.

 A kormányhatározat értelmében a következő időszakban Pintér Attila képviseli Magyarországot Belgrádban, Négyesi József Szarajevóban, Breuer Klára Erzsébet Lisszabonban, Szabadhegy Péter János Londonban, Szilas Andrea Cecília Pekingben, Barcsi Gyula Buenos Airesben, Deák Miklós Santiago de Chilében, Szijjártó Orsolya Hágában, Keskeny Ernő Kijevben, Heizer Antal Tiranában, Müller Adrien Rigában, Győri Enikő Madridban, Ódor Bálint Dávid Ottawában, Jakab Péter Zsolt Bangkokban és végül, de nem utolsósorban Ternák Gábor az abujai nagykövetséget vezeti majd Nigériában. Ezenkívül más diplomáciai tisztségeken is történt változás. Ezentúl Horváth Zsuzsanna vezeti az ENSZ és a Kereskedelmi Világszervezet mellett működő genfi állandó képviseletet. Cséfalvay Zoltán látja el Magyarország képviseletét a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet mellett. Az EBESZ és az ENSZ melletti bécsi képviseletet pedig Dán Károly vezeti a jövőben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..