home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Díjazták a legjobbakat
Tóth Tibor
2023.02.24.
LXXVIII. évf. 8. szám
Díjazták a legjobbakat

A Zentai Sportszövetség és Zenta Önkormányzata szervezésében megválasztották 2022 legjobb községbeli sportolóit, csapatait és egyesületeit. A legtöbb díjazott a kajakozók, a birkózók és az atléták közül került ki, míg a nem olimpiai sportágak egyetlen díját a kick-box vitte el. A díjazottak közül sajnos többen nem tudtak jelen lenni az eseményen, mivel a felkészülési időszak kellős közepén vagyunk, és a válogatott versenyzők edzőtáborban tartózkodnak.

A városháza Andruskó termében megtartott eseményen a jelenlevőket először Bicók Róbert, a Zentai Sportszövetség elnöke köszöntötte.

— Sportolóink évről évre jobbnál jobb eredményekkel örvendeztetnek meg bennünket. Amikor úgy gondoljuk, ennél jobb már nem lehet, ők mégis felülmúlják elvárásainkat, még rátesznek egy lapáttal, és jobban teljesítenek, mint korábban. Nagyon büszkék vagyunk rájuk — emelte ki Bicók.


Az ünnepségen megjelent díjazottak

Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat büszke a községben tevékenykedő sportolókra és sportegyesületekre, hiszen különböző rendezvényeken a város hírnevét öregbítik bel- és külföldön egyaránt.

Az olimpiai sportágak kategóriájában, a pionírok korcsoportjában két olyan birkózó vitte el a pálmát, aki egy évvel ezelőtt a fiatalabb pionírok mezőnyében bizonyult az év legjobbjának. A lányok között Vuković Nataša (felsőhegyi Herkules, országos bajnoki cím), míg a fiúknál a szintén országos bajnok Mihajlo Mitrović (Herkules) diadalmaskodott. A serdülő lányok közül a kishegyesi, de a Zentai Atlétika Klub színeiben versenyző Bácsi Virág gerelyhajító került ki győztesen, a fiúk között pedig a Zenta Birkózóklub tagja, a korosztályos Európa-bajnokságon 5., a Balkán-bajnokságon aranyérmes (71 kg) Vámos Antal kapta a rangos elismerést.


Vámos Antal a serdülő birkózók Balkán-bajnokságán aranyérmet szerzett

A junior lányok legjobbja a Tiszavirág Kajakklub kiválósága, a korosztályos világ- és Európa-bajnokságon döntőt evező Gere Katalin lett, míg a fiúk között címvédés történt, mivel egy évvel ezelőtt is a felsőhegyi Vuković Mario bizonyult a legjobbnak ebben a kategóriában.

A felnőtt nők mezőnyéből a junior világbajnok, a felnőtt-Európa-bajnokságon ezüstérmes gerelyhajító Világos Adriana került ki győztesen, míg a fiúknál a kajak négyessel az Eb-n 6 századdal a dobogóról lemaradó Subotić Marko végzett az első helyen.

A nem olimpiai sportágakban ezúttal mindössze egy díjat osztottak ki, melyet Kéri Valentina vehetett át, aki a tavalyi kick-box Európa-bajnokságon a dobogó harmadik fokára állhatott.


A Zentai Atlétikai Klub nevében Táborosi László vette át az elismerést

A legjobb sportegyesületnek a fennállása 140. évfordulóját tavaly ünnepelt Zentai Atlétikai Klub (ZAK) bizonyult, az egyesület nevében az elismerést Táborosi László, a klub egykori versenyzője, atlétikai bíró, sporttörténész vette át. A csapatsportok legjobbjának a Zenta Kézilabdaklub 12 éven aluli fiúegyüttesét választották. A sárga-kék színben játszó fiatalok Balla Kolos vezetőedző irányításával ezüstérmet nyertek a Vajdasági Kézilabda-szövetség által kiírt korosztályos bajnokságban. A legjobb edző címet Világos Györgyi, Világos Adriana edzője érdemelte ki. A bírálóbizottság a különdíjakat Szabó Szebasztiánnak és Nemes Máténak ítélte oda. A zentai származású, a Győri Úszó SE színeiben sportoló és a magyar válogatottban fellépő Szabó Szebasztián 50 pillangón bronzérmet nyert a Melbourne-ben megtartott rövidpályás világbajnokságon, a római nagymedencés Európa-bajnokságon pedig tagja volt az ezüstérmes 4 x 100 méteres gyorsváltónak, a nagybecskereki Proleter csapatában birkózó Nemes Máté pedig a kötöttfogású birkózók 67 kilogrammos súlycsoportjában világbajnoki címet nyert a szeptemberi belgrádi világbajnokságon.

Az idei, várhatóan gazdaságilag nehezebb évnek is egészséges optimizmussal vágtak neki a zentai sportolók, akik bíznak abban, hogy eredményeiket meg tudják ismételni, sőt, akár felül is múlhatják.


A Zenta Kézilabdaklub utánpótlás-korosztályainak vezetőedzője, Balla Kolos a csapatsportok legjobbjának járó elismeréssel

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..