home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Digitális röntgengéppel gazdagodott a törökbecsei egészségház
Zséli Ágnes
2020.12.15.
LXXV. évf. 50. szám
Digitális röntgengéppel gazdagodott a törökbecsei egészségház

A korszerű berendezést a tartományi kormány az egészségügyi titkársággal karöltve adományozta. Az új felszerelésnek köszönhetően a bánáti település egészségügyi intézményének röntgenosztályán a jövőben mindenképp gyorsabb és pontosabb munkát tudnak majd végezni, mivel a régi berendezés olyannyira elavult, hogy már szinte megbízhatatlanná vált. 

— Több esetben az is előfordult, hogy a pontos diagnosztikát sem tudtuk meghatározni — jegyezte meg dr. Žarko Đorđević, a törökbecsei egészségház igazgatója. — A régi berendezés negyven évig volt használatban, és a szakorvosaink, a technikusok hiába kezelték szabályosan, egyszerűen megbízhatatlan volt — folytatta az illetékes. — Azt is megjegyezném, hogy az intézményünk nehéz anyagi helyzetben van, hiszen a folyószámlánkat három éve zárolták. Mindemellett azonban a tartományi kormánynak, az egészségügyi titkárságnak, valamint az önkormányzatnak köszönhetően a helyiek betegellátása nem szűnt meg, hiszen az elmúlt két évben az imént említett szervektől több alkalommal is anyagi támogatás érkezett, így a gépparkunk egy mentőautóval, egy nyolcüléses kisbusszalis gazdagodott. Ez utóbbival a nagybecskereki közkórházba szállíttatjuk mindazokat, akik művesekezelésre szorulnak. A nőgyógyászati osztályunk új vizsgálóasztallal, korszerű CTG-készülékkel, kolposzkópos vizsgálathoz szükséges eszközzel és modern ultrahangos berendezéssel bővült. A digitális röntgengépet egy teljes egészében felújíttatott helyiségbe szereltettük be. A tatarozási munkálatok befektetési összköltsége 1 millió dinárba került, melyet az önkormányzat fedezett.

Saša Maksimović, Törökbecse Község elnöke kiemelte, az önkormányzat folyamatosan segíti a helyi egészségház zökkenőmentes munkáját. A polgármester elmondása szerint az idén az önkormányzat magára vállalta az intézmény 110 millió dináros tartozásának törlesztését, sőt, a tervek szerint az elkövetkező egy-két hónapban a megmaradt 40 millió dinárt is kifizeti.

— Az intézmény a helyiek javát kell hogy szolgálja, mindannyiunk egészségéről gondoskodik, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy a több éve húzódó anyagi nehézségek végére pontot tegyünk. Egyébként az új röntgengépre már igazán szükség volt, hiszen ily módon a helyiek akár megelőzés céljából is kérhetnek beavatkozást, betegség esetében pedig a helyszínen pontosítható lesz a diagnózis, és többé nem kell várakozniuk arra, hogy a nagybecskereki körzeti kórházban vagy máshol sorra jussanak.

A törökbecsei egészségház röntgenosztályának korszerű felszerelését a tartományi kormány 8 millió dináros összeggel támogatta.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..