home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Digitális írástudás
(Tha)
2022.10.02.
LXXVII. évf. 39. szám
Digitális írástudás

A Magyar Nemzeti Tanács együttműködve az e-Régió Civil Szervezettel Korszerű oktatástechnológia címmel, magyar nyelvű ingyenes akkreditált továbbképzést szervez óvodapedagógusok részére.

A program első helyszíne, ahol egyben a hivatalos megnyitót is megtartották Szabadkán volt a hétvégén az Ivan Sarić Műszaki Iskolában.

A továbbképzés célja az óvodapedagógusok digitális kompetenciáinak, illetve írástudásának a fejlesztése, melynek során a résztvevők megismerhetik a különböző digitális eszközök alkalmazását az oktatásban. A tananyagot úgy állították össze, hogy segítse az óvodapedagógusok munkáját a projektmódszerre történő átállásban.

Az egynapos szabadkai képzésen 24 óvónő vett részt. A jelentkezők a szövegszerkesztést, táblázatkezelést és prezentációk készítését sajátíthatták el gyakorlatközpontú módszerrel.

A jelenlévőket Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke, valamint dr. Námesztovszki Zsolt az e-Régió Civil Szervezet elnöke köszöntötte.

A tervek szerint még öt tanfolyamot tartanak október folyamán és november első szombatján: Topolyán, Magyarkanizsán, Zentán, Adán és Óbecsén, amelyekre több mint 160 óvónő jelezte a részvételi szándékát.

A program a Magyar Kormány támogatásával valósul meg.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..