Diákok tanárszerepben

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Diákok tanárszerepben

Bevetésre készen néhány tanóra erejéig a felfiatalított tanári karKevés kivétellel sokunk bevált (rossz) szokásává kezd válni az emlékezetkiesés, az ún. egyszer volt, talán igaz sem volt típusú történelmi horderejű események összemosása. Nincs ez másként október ötödikén sem, mely dátum mel...

Bevetésre készen néhány tanóra erejéig a felfiatalított tanári kar

Kevés kivétellel sokunk bevált (rossz) szokásává kezd válni az emlékezetkiesés, az ún. egyszer volt, talán igaz sem volt típusú történelmi horderejű események összemosása. Nincs ez másként október ötödikén sem, mely dátum mellesleg arról is neves, hogy az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Művelődési Szervezete (UNESCO) és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) 1966. október ötödikén fogadta el a pedagógusjogokról szóló, 150 paragrafusból álló határozatot, minek eredményeként ezt a napot a pedagógusok világnapjává nyilvánították. Ezt azonban sajnos éppen azok igyekeznek a leggyorsabban kitörölni a tudatukból, akikről az ünnepnek szólnia kellene. Mentőövként szolgát azonban, hogy az ünnep szervesen beleilleszkedett a gyermekhét forgatókönyvébe: ''véletlenszerűen” épp ezen a napon kéredzkednek pár tanítási óra erejéig tanári szerepbe a felsősök, színt és vidámságot csempészve tanáraik megkopott fényű hétköznapjaiba és ünnepnapjaiba. Ünnepi csoportképünk a torontálvásárhelyi Moša Pijade Elemi Iskolában készült.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Diákok tanárszerepben
Fiatalok Fiataloknak
  • OROSZ Ibolya
  • 2012.05.02.
  • LXVII. évfolyam 18. szám
Diákok tanárszerepben
Körkép
  • (-)
  • 2011.09.07.
  • LXVI. évfolyam 36. szám
Facebook

Támogatóink