Diákok tanárszerepben
Martinek Imre
2011.10.12.
LXVI. évf. 41. szám
Diákok tanárszerepben

Bevetésre készen néhány tanóra erejéig a felfiatalított tanári karKevés kivétellel sokunk bevált (rossz) szokásává kezd válni az emlékezetkiesés, az ún. egyszer volt, talán igaz sem volt típusú történelmi horderejű események összemosása. Nincs ez másként október ötödikén sem, mely dátum mel...

Bevetésre készen néhány tanóra erejéig a felfiatalított tanári kar

Kevés kivétellel sokunk bevált (rossz) szokásává kezd válni az emlékezetkiesés, az ún. egyszer volt, talán igaz sem volt típusú történelmi horderejű események összemosása. Nincs ez másként október ötödikén sem, mely dátum mellesleg arról is neves, hogy az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Művelődési Szervezete (UNESCO) és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) 1966. október ötödikén fogadta el a pedagógusjogokról szóló, 150 paragrafusból álló határozatot, minek eredményeként ezt a napot a pedagógusok világnapjává nyilvánították. Ezt azonban sajnos éppen azok igyekeznek a leggyorsabban kitörölni a tudatukból, akikről az ünnepnek szólnia kellene. Mentőövként szolgát azonban, hogy az ünnep szervesen beleilleszkedett a gyermekhét forgatókönyvébe: ''véletlenszerűen” épp ezen a napon kéredzkednek pár tanítási óra erejéig tanári szerepbe a felsősök, színt és vidámságot csempészve tanáraik megkopott fényű hétköznapjaiba és ünnepnapjaiba. Ünnepi csoportképünk a torontálvásárhelyi Moša Pijade Elemi Iskolában készült.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..