home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Derült égbolt alatt derült emberek
T. KISS Tamás
2014.05.07.
LXIX. évf. 19. szám
Derült égbolt alatt derült emberek

A szervezők és a vendégek is elégedettek voltak az idei magyarkanizsai majálissal

Jó ötletnek bizonyult a magyarkanizsai önkormányzatnak az az elképzelése, hogy az idei majális programjait a régi, jól bevált módszerek alapján szervezze, a családbarát hangulat kialakításával visszanyúljon a klasszikus értékekhez, és közben a kínálatot is pénztárcabaráttá tegye. Több mint ezer ember látogatott el csütörtökön a magyarkanizsai Tisza-partra, hogy ott ünnepelje meg a május 1-jét. A hangulat szinte felhőtlen volt, majdnem annyira, mint a Tisza felett az ég.

A szervezők az idén új elképzeléssel álltak elő, és a helyszínen kívül ezúttal a majális teljes arculatát szerették volna megváltoztatni. A hangsúly ez évben ugyanis nem a nagy színpadi produkciókra és a drága előadókra helyeződött, hanem az oda látogatókra, a családokra, a kikapcsolódni, pihenni vágyó emberekre. Ez igen jó ötlet volt, melynek köszönhetően szinte minden főtt és sült étel fél áron volt kapható, ahogyan az egyéb programok ára is kedvezőbb volt a megszokottnál. A Texas vendéglő babgulyást és birkapörköltet kínált, a Gastro Balkan Kft. pedig a pljeskavica és a pacal árát szabta pénztárcabarátra. A szervezők nevében Újvári Zsombor, a Kanizsa Info Kft. igazgatója elmondta, azt szerették volna elérni, hogy a pénz — amennyire csak lehet — a községbe áramoljon, és a helyi vállalkozók, a helyi vendéglátók éljenek meg belőle. A tiszai majálisra meghirdetett huszonöt főzőhely mindegyikét elfoglalták, és rajtuk kívül is még legalább háromszor annyian sütöttek, főztek a kempingben. A bizonytalan kimenetelű időjárás miatt a hőlégballont nem lehetett ugyan igénybe venni, a sétahajózás viszont a Majom-sziget körül nagy sikernek örvendett.

Emellett természetesen egyéb programokban sem volt hiány: az elmaradhatatlan kirakodóvásáron és a vidámparkon kívül a kicsiknek kézműves-foglalkozásokat is tartottak, az oromhegyesi Mustang Lovas Klub jóvoltából pedig lovagolhattak is. A bemutatók idején pedig íjászattal, harcászattal és a szánhúzó kutyasporttal ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A kétnapos rendezvényre többen sátorral, lakókocsival érkeztek, s újra bográcsillat és gyerekzsivaj töltötte meg a kempinget, felidézve ezzel annak valamikori fényét. Az idei május 1-jének sikerült egy élménydús napot szereznie megannyi embernek, de ami talán még ennél is fontosabb: két napra sikerült felidéznie a régi kanizsai majálisok és a valamikori tiszai nyarak hangulatát, és a velük járó páratlan életérzést is.    

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..